A fekete szín minden évszakban megállja a helyét, a téli időszakban pedig rendszerint előkerül. Sokan nem kedvelik a sötét árnyalatot, míg mások szinte csak ebben érzik jól magukat. A tónusra már korábban ráragasztották az unalmas és komor bélyeget, pedig megfelelően variálva letisztulttá, modernné, elegánssá teszi az összképet.

A fekete az egyik legelegánsabb árnyalat, ami még a legharsányabb összeállításba is képes egy kis kifinomultságot, letisztultságot csepegtetni. Könnyű kombinálni, jól mutat minden árnyalattal, ezért a tudatosan felépített ruhatárból nem hiányozhatnak az egyszerű szabású, sötét kreációk. A minimalista ruhatár sosem okoz csalódást, és pár vidámabb tónussal kiegészítve garantáltan nem lesz unalmas az összkép.

A sötét tónust sokan lehangolónak, öregesnek, komornak gondolják, ezért sokáig a divatlapok is óva intették a hölgyeket a fekete ruhadarabok halmozásától. Ám manapság már a változatos anyagoknak, szabásvonalaknak köszönhetően lehet fiatalos és izgalmas. A sötét árnyalat nagyszerű alapja lehet bármilyen őszi szerelésnek, pár színesebb ruhával, kiegészítővel pedig igazán csodás lesz a végeredmény.

Izgalmas és változatos is lehet a fekete szín, ha így kombinálod

A legsötétebb színnek van egy nagyon sikkes oldala, az anyagoktól, szabásvonalaktól függően vagányságot, extravaganciát, izgalmat visz a megjelenésbe. Idén ősszel nagyon népszerűnek számítanak a műbőr kreációk, melyek egy szempillantás alatt feldobják az összképet. Egy műbőr nadrág, szoknya vagy ing esetén már nem is szükséges más feltűnő ruhadarabot viselned.

 

Az izgalmas kelmék palettáját tovább bővíti a buklé, melyből apró blézerek, A vonalú ruhák és szoknyák egyaránt készülhetnek. A Chanel-stílust nem lehet megunni, ezért a klasszikusokat az új szezonban sem érdemes mellőzni. A fekete zakók, szoknyák nem keltenek lehangoló hatást, fehér blúzzal kombinálva pedig igazán elegánssá válik végeredmény.

A fekete szín bizonyos esetekben sápadtabbá teheti az arcszínt, ám a komor hangulatot könnyen elkerülheted, ha a tónust egy vidámabb árnyalattal házasítod. Bátran válogathatsz a feltűnő árnyalatok közül, rózsaszínnel például különösen jól mutat. Színes kabátban is gondolkodhatsz, a vibráló felöltő feldobja az összképet. A merészebbek tehetnek egy próbát a neonszínekkel, ezek az őszi-téli szezonban egyaránt bekerülhetnek az öltözékbe.

A fekete szín tehát egy izgalmas stílusfűszer, amit akkor is előkaphatsz, amikor tanácstalanul állsz reggel a szekrény előtt. A teljesen sötét szettek sem lesznek lehangolóak, ha ügyesen játszadozol az egyes tónusokkal, anyagokkal és szabásvonalakkal.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés