A tüllszoknya roppant nőies, bájos ruhadarab. Rengeteg fazonban előfordul, ezért mindenki könnyedén megtalálhatja a testalkatához passzoló darabot. Az utóbbi években mégis háttérbe szorult a sikkes kreáció, pedig megfelelően kombinálva a felnőtt nők ruhatárában is remekül mutat. Az ötvenes és a nyolcvanas évek divatjából kacsint vissza ez az elragadó stílus, amit modern felfogásban sokféle módon variálhatsz.

hirdetés

A bájos tüllszoknya a nyolcvanas években Madonna, a kilencvenes évek végén pedig Carrie Bradshaw hatására vált egy csapásra újra divatossá. A Szex és New York nyitójelenetében Carrie egy retró fehér darabban vonul végig az utcán, megidézve vele a nyolcvanas évek népszerű rétegtrendjét.

Az évadok során többször is előkerült a tüll, a záróepizódban például egy hosszabb, zöld színű darabot viselt a főszereplő. Az ikonikus, főcímben is felbukkanó szerelés később az első filmben tűnt fel, most pedig az És egyszer csak… című sorozat kedvéért elevenítette fel a tüllszoknya népszerűségét Sarah Jessica Parker.

A minifazont maxira cserélte, a feszes bodyt pedig egy laza, mintás pulóver váltotta fel. A nem mindennapi szettet egy magas sarkú csizmával koronázta meg a stylistcsapat. A szerelés hatalmas sikert aratott, így lazán megjósolható, hogy a tüllszoknya a tavaszi divatban is hatalmas figyelmet fog kapni.

 

Sarah Jessica Parker csak tovább fokozta a retró tüllmódi körüli őrületet, amikor a vörös szőnyegen egy alsószoknyás koktélruhát viselt, mellyel megidézte az ötvenes évek kedvelt elegáns viseletét. A hatalmas tányérszoknyák idejében többrétegű tüll alsószoknyák gondoskodtak arról, hogy a ruha szoknyaszabása tökéletes tartást kapjon. Általában kacéran kivillantak a felső anyagborítás alól.

 

A balerinák szoknyája rendkívül változatosan viselhető. Lapos talpú cipővel, pólóval például kifejezetten franciás, kifinomult lesz az összhatás. Ám magassarkúval, elegáns blúzzal pedig előkelővé, mégis modernné teszi a megjelenést. Nem csak az ötvenes és nyolcvanas évek divatesszenciáit vonzza magával a csodás tüll, hanem a francia stílusra éppúgy hangsúlyt helyez.

A hosszú, letisztult fazonú, légies tüllszoknyákat a francia balettintézetek ihlették. Akkoriban, mikor a balerinacipő hódító hadjárata kezdetét vette az utcai divatban, szinte azonnal mellécsapódott a romantikus ráncolt és rakott szoknya. A francia sikkben azóta is gyakran felbukkan a hosszú tüllkreáció, amit a Dior is gyakran ültet be nőies kollekcióiba.

A nőies tüllszoknya lehet sportos, elegáns és vagány egyszerre

A fekete tüllszoknya már önmagában is eleganciát sugároz, ezt csak tovább fokozza a letisztult szabású blézer. A visszafogott szerelést a fémes övcsat és a világos színű táska dobja fel.

 

A bájos szoknya a romantikus stílust kedvelő nők egyik kedvence. A világos, púderes árnyalatú darabok lágyságot, nőiességet közvetítenek. Amikor megérkezik a tavasz, bátran kombinálhatod fodros vagy masnis felsőrésszel, esetleg fehér blézerrel.

 

A tüllszoknya már kora tavasszal bekerülhet a megjelenésbe. A vékony garbók, kardigánok nagyszerű kiegészítései lehetnek. Természetesen a monokróm összeállításokba is beépíthető, a tónusok variálása igazán csinossá teszi a végeredményt.

 

A bájos ruhadarab remekül mutat lazább stílusú fazonokkal. Az inget, blúzt lecserélheted egy pólóra, a magassarkút pedig edzőcipő válthatja. Az összeállítást farmerdzsekivel, bőrkabáttal, esetleg nőies zakóval dobhatod fel.

 

A tüllszoknya még a sportos szerelésekbe is nőies bájt csepegtet. Nem kell túlgondolni a dolgot, elég, ha a kedvenc farmeredet cseréled le egy több rétegből álló ruhadarabra.

 

Az igazán vagány hölgyek repertoárjából a bakancs sem maradhat ki. A megfelelő szabású, színű ruhadarab ezzel szintúgy jól mutat. Télen inkább a sötétebb színek vannak előtérben, ezért ilyenkor a tavaszias, púderes szoknyák nem jöhetnek szóba. Válassz helyette, barna, fekete vagy mintás szoknyát.

 

A szoknya remekül mutat kötött pulóverrel és csizmával, mindössze a színekre kell figyelned. Testre simuló garbó esetén egyszerűen húzd rá a tüllszoknyát, ha pedig lazább kötöttet választasz, akkor csak tűrd be. Az efféle összeállításokat rövid, derékig érő kabáttal kombináld.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

Képek a cikkben: James Devaney, Jason Howard/Bauer-Griffin,  Jamie McCarthy, Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés