Az őszi öltözködés is lehet elképesztően izgalmas, sokszor az egyszerű alapdarabok teszik igazán különlegessé a megjelenést. Vannak olyan klasszikusok, amelyek kortól, aktuális divattól függetlenül mindig betalálnak, és sokoldalúan variálhatók. Noha ilyenkor tombol a pulcsi-farmernadrág láz, érdemes túllépni a megszokott variációkon. Még a kényelemből sem feltétlenül kell lejjebb adni, ha ezekből a darabokból áll össze a hétköznapi szerelés.

hirdetés

Őszi ruhadarabok, amelyek roppant sikkesek 50 felett

A blézer elegáns és kifinomult hatást kelt, de lezser is lehet

A blézer minden szezonban telitalálat, ötven év felett pedig elengedhetetlen darabja a ruhatárnak. A manapság divatos, túlméretezett verziókat érdemes egy övvel szűkíteni, miközben a karcsúsított fazonok trükközés nélkül kiemelik a nőies formákat. Akár kötött pulóverrel és farmerral is lehet kombinálni, nagyon elegánssá, kifinomulttá teszi az egyszerű, lezser darabokat.

A bőrhatású nadrág a legmerészebb az őszi ruhadarabok között: 50 felett nagyon vagány

Mivel a kulcsdarabok olyan alapvető holmik, melyek semlegességük révén nem stílusfüggőek, így sokoldalúan kombinálhatók, első blikkre kissé furcsának tűnhet, hogy mégis mit keres közöttük a bőrhatású nadrág. Ám ez a sikkes, merész nadrág bizony akár alappillére is lehet az őszi ruhatárnak, hiszen a sportos lazaságtól a nőies finomságig, sokféle divatelképzelés közel áll hozzá. Ennek köszönhetően rengeteg verzióban viselhető, jól kihasználható darab.

Bár ötven felett sokan finomítanak a stílusukon, nem kell egysíkúságra berendezkedni. Az öltözködés terén nem az életkor számít, sokkal inkább a személyiség, a kisugárzás az, ami meghatározó. A bevállalósabbak, akik szeretik a kreatív összeállításokat, és szívesen mixelik a különféle trend- és stílusjegyeket, bátran bevállalhatják a vagányabb bőrhatású kreációkat is.

A lezser eleganciát sugalló őszi szettekben elképesztően jól mutat, de bakancs mellett vagány, ütős darabbá változik. Magas sarkú cipővel kombinálva sokkal visszafogottabb hatást kelt, remekül lehet kombinálni, és jóformán bármilyen stílusban megállja a helyét.

A magas sarkú csizma garantálja a nőies megjelenést

Az őszi-téli szezonban egyértelműen a csizmák kerülnek fókuszba, azonban cseppet sem mindegy, hogy milyen fazonra esik a választás. Ötven év felett a legtöbb nő igyekszik finoman hangsúlyozni, kiemelni a nőiességét, és a vonzó kisugárzást mi erősítené fel jobban a magas sarkú lábbeliknél? Legyen szó tűsarkú, tömbsarkú vagy éppen mini sarokkal ellátott verzióról, ezek a csizmák a legtöbb stílussal képesek közös nevezőre jutni. Még egy lezser túlméretezett pulóvert is sikkesebbé tud tenni egy szűkebb orrú, tömbsarkú csizma.

Az őszi szezonban inkább a bokacsizmák népszerűbbek, azonban a hűvösebb napokon már egy magas szárú, akár combig érő darab is bevethető. Ezektől a daraboktól cseppet sem kell tartani, a megfelelő ruhadarabokkal párosítva nem keltenek kihívó, túlzó hatást.

A garbónyakú felső örök klasszikus

A garbónyakú felsők nem állnak jól mindenkinek, rövidebb nyak vagy felsőtest esetén optikailag összenyomhatják a sziluettet. A tévhittel ellentétben nem elfedik, hanem pont, hogy kiemelik, látványosabbá teszik a tokát, ebben az esetben érdemes lazább nyakú felsőt választani. Ennek ellenére a legtöbb nő imádja a sikkes garbót, ami ötven év felett az őszi szezon egyik abszolút kedvencének számít. Az alakromboló hatása nem törvényszerűen érvényesül, a megfelelő szabás kiválasztásával ki lehet küszöbölni a hátrányait.

Nem csupán divatos, de roppant praktikus viselet a garbó. Az őszi reggeleken már bizony-bizony hűvösebb az időjárás, s bár nincs csontig hatoló hideg, jóleshet, ha a nyak is takarásban van. Aki nem kedveli a sálakat, zavarónak érzi, simán helyettesítheti a nyakmelegítőt egy remek garbónyakú felsővel.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés