A klasszikus farmernadrág időtálló, kortalan darab, ami az alkalmi eleganciát kivéve, szinte minden stílusban megtalálja a helyét, negyven felett pedig kifejezetten hasznos alapdarabnak számít, hiszen egyszerűen és sokféleképpen variálható. A hétköznapokon fontos a kényelem, persze csak úgy, ha a nőies sikkből nem kell lejjebb adni a komfort kedvéért. Ezeknek a nadrágoknak éppen az egyszerűségükben rejlik a varázserejük, mert bármivel könnyedén összeboronálhatók, remekül tükrözik a hanyag eleganciát.

hirdetés

A klasszikus farmernadrág kincset érő alapdarab 40 felett

Manapság már aligha vannak olyan ruhadarabok, amelyeket csak bizonyos életkor alatt vagy éppen felett tanácsos viselni. Ennek ellenére sokaknál érezhető egy fordulópont, amikor finomodik, beérik, nőiesebb jellemzőkkel gazdagodik a stílusa. Negyven felett a legtöbb nő már átlépi a kísérletezgetős, önkereső fázisát, sokan ekkor találnak rá igazán a kisugárzásukat felerősítő stílusukra, ami nem csak a megjelenésüket foglalja magába, hiszen az önazonos öltözködés mindig a belső értékeken, és nem csupán az illanó, futó hangulatokon alapszik.

Nem egyik napról a másikra cserélődik le a gardrób tartalma, sok esetben éveken át formálódik, ahogy kiforr a személyes ízlés, és megállapodik. Egyetlen ruhadarab azonban a legtöbbeknél stabilan ott marad a repertoárban, a farmernadrág kortól és stílustól függetlenül bármikor bevethető.

A rohanós hétköznapokon kellően kényelmes viselet, miközben elegáns holmikkal párosítva lazán hozza a hanyag nőiességet. Habár nem egy kifinomult és határozottan nőies darabról van szó, az egyszerűségében rejlik a különlegessége. Egy megfelelő szerelésben abszolút előcsalogatható belőle a kifinomult sikk.

A galériában összegyűjtöttünk pár csinos, trendi szettet, amelyeket egyértelműen a farmernadrág tesz különlegessé, és bátran ihletet lehet meríteni belőlük negyven év felett. Bár ezek az összeállítások abszolút nem korfüggők, ahogy a farmernadrág viselése sem, azt a fajta megfontolt, jól átgondolt, mégis kényelmes, lezser nőiességet képviselik, amit sokan követnek negyven év felett.

 

A farmernadrág jóformán mindenhez remekül idomul, na persze a fazonján éppen annyira sok múlik, mint a mellé társított holmikon. A tapadós farmerek a legsokoldalúbbak, lezser és nőies szettekben éppúgy megállják a helyüket, de a manapság rendkívül népszerű mamafazonnal sem lehet hibázni. Ha elegáns megjelenés a cél, mindenképpen ajánlott magassarkúval összeboronálni a nadrágot. A mokaszin és a nyitott bokacsizma szintén remekül mutat a hanyag eleganciát tükröző összeállításokban, az efféle lábbeliket kifinomult táskákkal, letisztult, légies kabátokkal tanácsos kiegészíteni.

A tépett, szaggatott farmernadrágokat sem kell a kukába száműzni, negyven felett kifejezetten laza, mégis sikkes és trendi külsőt eredményeznek. Elegáns kiegészítőkkel roppant izgalmassá teszik a megjelenést, s bár azt senkinek nem ajánljuk, hogy neccharisnyát húzzon a vagány, merész farmer alá, egy testszínű, nejlonverzióval még a hűvösebb őszi napokon is bátran viselhető.

Noha szimpla alapdarabról van szó, mégis pillanatok alatt válik a szett vezérfonalává. Éppen ezért az agyontépett darabokkal azért nem árt vigyázni, a hanyag eleganciát egy hajszál választja el a lezser, túlzottan laza stílustól, a nadrág pedig az egész összeállítást meg tudja változtatni.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés