A tavaszi kollekciók már elkezdtek becsorogni az üzletekbe, és bár még messze járunk a félcipők viselésétől, egyre több fazon kínálkozik az  átmeneti időszakhoz. Érdemes előre átgondolni, hogy az új szezon hűvösebb és melegebb napjain milyen lábbelik jöhetnek szóba, melyek maximálisan illeszkednek a sportos vagy épp elegáns összeállításokhoz. A kényelmi szempontokat sem muszáj háttérbe szorítani, hiszen az idei divatban uralkodó tavaszi cipőfazonok között a jól kombinálható, lapos vagy magasított talpú kialakítások egyaránt megtalálhatóak. Ezek a típusok sokféle stílusban elsüthetők, sőt, egyszerűségükben is nőiesek.

hirdetés

A cipődivat éppúgy változik, ahogy a trendi ruhák népszerűsége hullámzik. Van egy-két fazon, ami már évek óta stabilan tartja helyét a népszerűségi listán, ám előfordulnak olyanok is, amelyek csupán egyetlen szezonon át számítanak hatalmas slágerdarabnak. Némelyik a praktikumának, roppant jó kombinálhatóságának köszönheti, hogy évek óta trendi viseletnek számít, míg vannak olyan fazonok, amelyek az újdonság varázsával hatnak, vagy épp a vagányságukkal nyerik meg maguknak a rajongókat.

Ezek a cipőfazonok uralják a tavaszi szezont idén

A már jól ismert espradilles idén sem fújt visszavonulót

Az espradilles alapvetően nem egy nagy eresztés, hiszen semmi különleges nincs benne. Ez a fazon azonban mégis hosszú évek óta uralja a tavaszi divatot. Sőt, ha úgy vesszük, a nyárit is, hiszen a csinos kis topánkákból már elképesztően menő szandálok is készülnek, magas és alacsony sarokkal egyaránt. Az egyszerű külső azonban számos lehetőséget tartogat, ugyanis a legjobban kombinálható fazonok egyike garantáltan ez a trendi darab, ami nem mellesleg irtó kényelmes. Elegánsabb szettek részeként egy könnyed vonalat képvisel. Kicsit sem feltűnő és nem tolakodó, mégis tökéletesen elegendő kiegészítője a kifinomult ruházatnak.

 

A lezserebb szetteket nőiessé és sikkessé varázsolja, gyakorlatilag bármivel jól mutat. A szimpla tavaszi hétköznapokon egy egyszerű farmerral összeboronálva garantáltan ízléses, divatos megjelenést kölcsönöz. A romantikus és a francia stílus sem áll tőle távol, így ezzel a cipellővel csak nyerni lehet hosszú távon.

 

Az egyszerű, fehér edzőcipő bármilyen stílusban megjelenhet

A cipő, ami nem hiányozhat a szekrényből. Egy fehér edzőcipő vagy fűzős vászoncipő minden lehetséges stílust magában foglal. Elegánsabb, kifinomultabb szettekkel éppolyan jól mutat, mint a vagányabb, farmernadrágos összeállítások részeként, de egy csinos, nőies tavaszi szoknyával párosítva sem okoz csalódást.

A varázsa épp a semleges kialakításában rejlik, gyakorlatilag bármivel bátran kombinálható, nem számít a fazon, a stílus, a szín vagy a minta, egy fehér cipő a lehető legjobb választás a tavaszi szezonban. Az esős napokon azonban nem ajánlott bevetni, mert könnyedén a kukában végezheti a kedvenc darab.

 

A bőr loafer a kifinomult elegancia megtestesítője

A loafer az idei jolly joker. Számos színben és fazonban megvásárolható ez a tuti darab, ami legalább annyira sokoldalú, mint az egyszerű fehér vászoncipő. Kimondottan nőies, vintage irányvonalat képvisel, amitől roppant különlegessé válik a legegyszerűbb összeállítás is. Még egy lazább, baseballsapkás összeállítást is képes lenyűgözően vonzóvá varázsolni.

A papucscipők táborában az idei kedvenc a derbyfazon lesz, ami maszkulin stílusa ellenére nagyon jól kombinálható nőies szettekkel. Kicsit vagányabb a szimpla loafernél, és vastag talpú változatban úgyszintén kapható idén.

 

A loafer szintén jól mutat vagányabb szettekkel. A bőrhatású holmik erőteljes, merész hatását kissé finomítja, ezzel nőiességet visz az összképbe.

 

Farmernadrággal és szoknyával is bátran kombinálható. A csinos loaferrel nem lehet hibázni, bármilyen szett részeként megállja a helyét. Ultrasikkes megjelenést kölcsönöz ez a lábbeli, egy hosszabb zoknival és rakott szoknyával még az amerikai elit iskolák világát megidéző preppy stílust is idevarázsolja.

 

A belebújós szövetcipő roppant kényelmes és irtó sikkes viselet

A legkényelmesebb megoldás egyértelműen a belebújós szövetcipő. Ez az egyszerű darab rendkívül divatos lesz idén tavasszal, ráadásul igencsak sokoldalú lábbeliről van szó. Akár szoknyával, akár farmernadrággal kombinálható, tulajdonképpen a ruha határozza meg a megjelenés stílusát, ez a cipő pedig fantasztikusan alkalmazkodik hozzá.

Egy csinos szoknyával kombinálva az elegánsabb külsőt igénylő eseményekre, míg egy lazább nadrággal akár egy tavaszi kirándulásra egyaránt szuper választás lehet.

 

A nyitott bokacipő a nőiesség netovábbja

A nyitott bokacipő a tavaszi cipőfazonok legnőiesebb lábbelije. Első ránézésre olyan, mint egy dögös csizma, ám ezek a nyitott oldalú verziók kicsit sem meleg viseletek. Magas sarkának köszönhetően roppant előnyös, formálja az alakot, nyújtja a lábakat. Még a szimpla farmert is észbontóan dögössé varázsolja.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikk képei: Jeremy Moeller/Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés