A francia nők remek érzékkel válogatnak a téli trendek közül, szimpla alapdarabokkal is képesek megvalósítani a stílusukat jellemző lezser eleganciát. A párizsi sikkhez csak pár egyszerű kulcsdarabra van szükség idén.

hirdetés

A francia nők letisztult, eleganciát sugalló stílusából sokan merítenek ihletet a mindennapi öltözködésükhöz. A párizsi sikk éppen attól olyan különleges, hogy nincs benne semmi extra, a lehengerlő összkép leginkább a harmóniának köszönhető. Idén télen nagyon egyszerű igazán franciás, finom és visszafogott összeállításokat kreálni, ugyanis az aktuális divattrendek kifejezetten kedveznek a francia stílus kedvelőinek. Mutatjuk, milyen alapdarabok garantálják a lezser eleganciát.

A téli trendek idén remekül hozzák a francia nők sikkes stílusát

Szürke ruhadarabok

A szürke alapvetően egy megosztó árnyalat, hiszen számos olyan jelzőt kapott már a múltban, ami miatt sokan a divatban is nehezen tudják elfogadni stabil jelenlétét. Ilyen például a „szürke kisegér”, amit a legtöbben abszolút negatív hangsúllyal alkalmaznak a hétköznapok során, pedig a szürke árnyalat cseppet sem olvad bele a környezetébe. Tény, hogy nem kápráztatja a szemet és nem kifejezetten feltűnő vagy vibráló, azonban az elegáns, letisztult, stílusos összeállításokban remek választásnak bizonyul.

A francia nők imádják a szürke egyszerűségét, hiszen szuperül lehet kombinálni, ráadásul a könnyed eleganciát sem rombolja le. A bézs tónussal hatalmas versenyt vív manapság, ám úgy tűnik, az év végén egyértelműen a szürke darabok győzedelmeskednek, legalábbis a francia stílusban biztosan.

Klasszikus kötött pulcsik

A klasszikus, egyszerű kötött pulóverek sokak szerint roppant unalmasak. A francia nők egy kicsit másként gondolkodnak a téli divatról. Mivel alapvetően az egyszerűségben és a letisztultságban hisznek, nem csoda, hogy a ruhatárukat ilyenkor is rengeteg egyszínű, finomkötött felsővel turbózzák fel.

A pulcsik kicsit sem egyhangúak, remekül lehet őket kombinálni, gyakorlatilag bármilyen stílusban jól mutatnak. Érdemes a szimplább, egyszerűbb fazonokat és kötésmintákat keresni a polcokon, ha a párizsi sikk megteremtése a cél.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Selyemszoknyák

A selyemszoknyák nem kifejezetten klasszikus téli alapdarabok, ám a francia hölgyek ilyenkor sem vetik meg a csillogó anyagú, elegáns, nőies maxiszoknyákat. Kötött felsőkkel, blézerekkel és szövetkabátokkal viselik a tavaszi-nyári időszak kulcsdarabját, rendkívül ízlésesen illesztik be a hétköznapi összeállításokba. Harisnyával és hosszú szárú csizmával hihetetlenül jól mutatnak, sikkes, finom és ízléses összképet teremtenek.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Széles szárú farmerek

Az idei évben egyértelműen a széles szárú farmerek vitték a prímet, s úgy tűnik, télen sincs ez másként. Noha a többség alaposan átgondolja, hogy mégis miként illeszthetők be a téli szettekbe a lezserebb farmerszabások, a francia nők egyszerűen rajonganak az A vonalú darabokért. Bokacsizmával és csinos felsőkkel, blézerekkel viselik őket ilyenkor, persze a kötött pulóveres kombinációk sem maradhatnak ki a sorból.

Hosszú szövetkabát

A téli időszakban a kabátok sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, mint az év során bármikor. Ilyenkor nem csupán divatelemként gondolunk a felöltőkre, hiszen nélkülözhetetlen elemei egy meleg, komfortos outfitnek. A francia hölgyek azonban ezt is elképesztő kifinomultsággal oldják meg, s általában maradnak a könnyed, elegáns és letisztult szövetkabátoknál.

Leginkább hosszú és bővebben szabott fazont választanak, amelyek kifejezetten alkalmasak a réteges öltözködés megteremtéséhez. Mindeközben persze a nőies kisugárzást is garantálják, ráadásul bármilyen stílusban megállják a helyüket.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés