A trendi széles szárú nadrág télen is adja magát a mindennapi szettekhez, csak nem mindegy, hogy milyen fazonokkal kombinálod. Nem lesz slampos és előnytelen az összkép, ha ügyesen trükközöl a részletekkel.

hirdetés

Széles szárú nadrág viselése télen

Nem is kérdés, hogy az elmúlt évben a széles szárú nadrágok abszolút átvették a vezetést a testhezálló fazonoktól. Noha némi változás érzékelhető a farmerdivatban a 2024-es előrejelzésekben, úgy tűnik, hogy a lazább szárszabás idén sem megy ki a divatból, sőt!

A téli időszakban sokan mégis a testhezálló nadrágokat választják, hiszen a vastag rétegekkel, hosszú kabátokkal és vastag talpú csizmákkal sokkal egyszerűbb a feszesebb fazonokat kombinálni. Bár tény, hogy figyelni kell a részletekre és a csinos, arányos összkép megtartásához trükközni kell egy picit, a széles szárú nadrágok éppen olyan stílusosan, előnyösen mutathatnak a téli szettekben, mint a feszülős farmerek.

A bő fazonú nadrágok nem feltétlenül rombolják le a csinos megjelenést, cseppet sem szélesítik az alakot, ha ügyesen kombinálod őket. Hosszú kabáttal és csizmával éppúgy összeboronálhatod a kedvenc darabjaidat. Csupán pár apróságra kell fokozottan figyelni ahhoz, hogy ne váljon slampossá, szedett-vetetté az összhatás. A galériában mutatunk néhány inspirálóan stílusos téli összeállítást, amelyekben a széles szárú nadrágoké a főszerep.

 

A széles szárú nadrágok nem ellenségei a nőies sziluettnek, amennyiben ügyesen választ fazont az ember lánya. Az első kiindulási pont tehát az, hogy mindenképpen fontos megtalálni az alkati adottságokhoz tökéletesen passzoló darabot. Ha ez megvan, az már félsiker, ezen túl tulajdonképpen csak a körítésre kell koncentrálni.

A réteges öltözködés eleve nehézségekkel állítja szembe a divat szerelmeseit. Széles szárú nadrágok esetén pedig még inkább át kell gondolni, hogy miként célszerű halmozni a vastag anyagokat az adott összeállításban. Csupán néhány alapszabályra kell figyelni, hogy az ütős, kellően meleg és télies kombináció ne szélesítse az alakot.

Nem mindegy, hogy milyen felsővel kombinálod a széles szárú nadrágot. Fontos, hogy a vastag, hosszú pulóver ne lógjon rá a nadrágra, mert ezáltal rövidülnek a lábak, az összkép optikailag szélesíti az alakot. Ez a kombináció jóformán senkinek nem előnyös, legyen szó bármilyen alaktípusról. Legalább elöl legyen betűrve a pulóver, vagy ha a fazon miatt nem megoldható, övvel szűkítsd a legkarcsúbb területen a sziluettet.

A csizma vagy cipő semmiképp ne legyen ormótlan, túlzottan széles vagy vastag. Mivel a nadrág szára lezser, érdemes finomabb, könnyedebb, nőiesebb fazonokkal társítani. Ha mégis vastag talpú bakancsra esne a választásod, arra figyelj, hogy ne legyen erős színkontraszt a nadrág és a lábbeli között. Sőt, a legjobb, ha monokróm párosítást alkalmazol.

A kabát lehet hosszú, ám ebben az esetben fontos a hossz és a szabásvonal. Ne legyen szűk a fazon, ami alá csúnyán begyűrődik a nadrág széles szára, valamint a kabát hossza lehetőleg a lábszár alsó harmadáig érjen, vagy egyezzen meg a nadrág szárhosszával. Ha a nadrág minimálisan kilátszik a kabát alól, nem okoz problémát, ám ilyenkor érdemes színharmóniával ellensúlyozni a kontrasztot. A rövid kabátok szintén előnyösen mutatnak A vonalú, vagy lezserebb szárú nadrágokkal. Ebben az esetben a derékvonal válik hangsúlyossá, ám ha pont ezen a területen van egy kis takargatni kívánt felesleg, nem érdemes ezt a variációt választani.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés