A széles szárú nadrág egyértelműen átvette a tapadós verziók helyét a toplista élén, sok-sok évnyi elsöprő népszerűség ide vagy oda, a bővebb fazonok abszolút letarolták az egykor menő skinny nadrágtípusokat. A tavaszi-nyári szezonban cseppet sem okoz problémát a duplájára nőtt anyagmennyiség, azonban ősszel és télen bizony-bizony nehézségek adódhatnak, ha az előnyös öltözködés kerül fókuszba. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kabáttal párosulnak a sikkes darabok.

A széles szárú nadrág így lesz divatos, ha kabáttal viseled

A hideg időjárásban az öltözködés alapeleme egyértelműen a meleg, kényelmes, mégis csinos kabát. A megfelelő fazon megtalálása már önmagában nehézkes lehet, hiszen a vastag anyagok könnyedén szélesíthetik a sziluettet. Sokan kifejezetten tartanak tőle, hogy a nőiesség kárára megy a praktikus kényelem, ám a jól megválasztott szabás nem torzítja el a nőies alakot.

Nehezítő tényező, ha a kabát alatt széles szárú nadrág bújik meg. A most divatos bővülő, lezser nadrágszárak nem mutatnak jól minden kabátszabással, sőt, alakromboló hatással bírnak, amennyiben rossz kombinációra esik a választás. A rosszul összelőtt párosítás optikailag összenyomhatja az alakot, ráadásul a trendi darabok ellenére is hanyaggá, stílustalanná teszi a megjelenést. Mutatjuk, hogyan lesz igazán sikkes és nőies a kabáttal kombinált széles szárú nadrág.

A rövid fazon a legelőnyösebb

A széles szárú nadrágok esetében a rövid fazonú kabátok talán a legelőnyösebbek, hiszen a szabások szépen kiegészítik egymást, nem vesznek össze. Az egyenes szabású, de akár a karcsúsított verziók kifejezetten jól passzolnak a bővebb anyagmennyiséget felvonultató nadrágtípusokhoz. Ebben a kombinációban fókuszba kerül a karcsú derékvonal, ennek köszönhetően nem tolódnak el a testarányok, hanem szép homokóraforma lesz az eredmény.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A menő pilótadzseki különösen stílusossá és sikkessé teszi az összképet, széles szárú nadrággal kombinálva retró hatást kölcsönöz a megjelenésnek.

Hosszú szövetkabát

A széles szárú nadrágok elegánsabbá válnak letisztult, hosszú szövetkabát kíséretében. Az összkép akkor válik előnyössé, ha maga a kabát kissé bővebb, lazább vonalvezetésű, a feszülős, egyenes szabások ugyanis betömöríthetik az anyagmennyiséget, amitől inkább előnytelen hatást kelt az outfit.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Még az is belefér, ha csípő alá ér a kabát

Noha a legtöbb széles szárú nadrág a derékvonal alatt már szépen, finoman szélesedik, a csípő alá lógó kabátfazonokkal sem lehet mellényúlni. Egy szövet-, vagy éppen tweedanyagú darab elképesztően sikkes és nőies összképet eredményezhet, lazább nadrágszabás ide vagy oda. A lényeg, hogy minden esetben hangsúlyozva legyen a derékvonal, a pulóver legyen a nadrágba tűrve, így a csinos alak nem tűnik el az anyagok alatt.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A bomberdzseki szintén telitalálat

A retró bomberdzseki divatjának újjáéledése nem új keletű, pár éve ismét elképesztően népszerűvé vált a menő kabátfazon. Noha sokan a laza, lezser variációkban tudják csak elképzelni, az elegánsabb, finomabb vonalat éppúgy képviselheti. Habár manapság inkább a túlméretezett darabok vannak porondon, érdemes rövidebb, passzosabb kabátot választani a széles szárú nadrág mellé. Ezeknek a dzsekiknek tipikus jellemzője, hogy alul húzottak, emiatt igencsak furcsán fest, ha netán begyűrik a nadrág anyagát maguk alá.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés