Az idei évben a széles szárú farmernadrág egyértelműen listavezetővé vált a feszülős, testhezálló fazonnal szemben. Az őszi időszakban ez a lenge, A vonalban szélesedő verzió kerítette hatalmába az utcai divatot, nem véletlenül. Elegáns, nőies és lezser stílusban is szuperül mutat!

hirdetés

Széles szárú farmernadrág sikkesen, stílusosan

A farmerdivat folyamatosan változik, s noha az igazi klasszikusok tulajdonképpen soha nem mennek ki a divatból, a fazonok rendszerint váltják egymást a népszerűségi lista élén. Az idei évben egyértelműen a széles szárú nadrágok kerültek előtérbe, azonban a lezserebb szabások között is van egy, amely tényleg kiemelkedően népszerű lett az elmúlt időszakban.

Az A vonalban szélesedő farmerek sokkal kényelmesebbnek bizonyulnak a hosszú napok során, ám nem csupán a lezser szabás miatt kedvelik olyan sokan ezeket a sikkes fazonokat. Jóformán bármilyen stílusban megállják a helyüket, ráadásul ha sikerül megtalálni a tökéletes darabot, a finoman szélesedő vonalvezetés határozottan előnyössé formálja az alakot, karcsúsítja a sziluettet.

A széles szárú, A vonalú farmernadrág rendkívül praktikus, hiszen változatosan, izgalmasan variálható, akár több stílusban is bevetheted ugyanazt a darabot. A galériában mutatunk néhány inspiráló összeállítást az őszi időszakra.

 

Az A vonalú szabás nem csodaszer, azonban ezek a farmernadrágok valóban előnyösen formálják az alakot. Természetesen fontos, hogy jól legyen kiválasztva a varrás és a fazon, hiszen apróságokon múlik, hogyan mutat majd az összkép. A szezon kedvencei alacsony termet esetén is bátran bevethetők, ám a nadrág hosszára, a derékmagasságra nagyon figyelni kell. A túlzottan széles lábszárszabás például előnytelen lehet, ilyenkor az alak jóformán eltűnik a farmernadrágban.

Az ősz végi, téli időszakban sokan tartanak a széles szárú farmerektől, hiszen ilyenkor már a könnyed kis topánok, szandálok aligha férnek bele a szettekbe. A hűvösebb időben bátran lehet ezeket a nadrágokat edzőcipővel vagy bakanccsal kombinálni, de magasabb szárú csizmákat éppúgy választhatsz. A széles szárak miatt a csizma bőven elfér a farmer alatt, az összkép elképesztően csinos és ízléses lesz.

A széles szárú farmernadrágokat bármilyen kabátfazonnal lehet kombinálni, a hosszabb szabású felöltők sem tiltólistásak. A lényeg, hogy a kabát alja ne legyen teljesen egyenesen szabott, ne szűküljön be, így a szélesedő nadráganyag nem tömörül be alá. Az összkép minden formában divatos, trendi és sikkes hatást kelt majd.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés