A széles szárú nadrág viselése nem vonzza automatikusan magával az alakromboló összhatást, azonban vannak olyan gyakran elkövetett apró hibák, amelyek miatt durván szélesítheti az alakot. Ezekre figyelj, ha bő fazont választasz!

hirdetés

A széles szárú nadrágok már teljesen felülkerekedtek a testhezálló fazonok népszerűségén, megingathatatlanul vezetik a trendlistákat. Legyen szó farmerről vagy elegáns, élére vasalt verzióról, az utcai divat sztárjai szinte minden ruhatárban ott lapulnak. A jól eltalált fazon és szabás kifejezetten előnyösen mutathat, azonban elegendő csupán néhány apró hibát elkövetni, s a bő darabok máris szélesebbnek, vastagabbnak mutathatják az alakot.

Széles szárú nadrág viselése előnyösen: hibák, amelyeket jobb elkerülni

Bő felsőkkel kombinálva

Most különösen divatos oversize felsőkkel kombinálni a széles szárú nadrágokat. Alapvetően nincs gond a bő cuccok összeboronálásával, azonban ilyenkor sokkal jobban kell fókuszálni a nőies vonalak megőrzésére és hangsúlyozására. Az sem mindegy, milyen a bővebben szabott nadrág, hiszen egyes fazonok kifejezetten lezserek és nem adják ki a vonalakat, míg más típusok a karcsú derékra helyezik a hangsúlyt, illetve szépen kiemelik a csípő területét. Ha hosszú, túlméretezett pólókkal, pulóverekkel vagy blúzokkal kombinálod a bő nadrágokat, könnyen takarásba kerül a sziluett, ezáltal borítékolható a tömbszerű összhatás. Ilyenkor már az is elegendő lehet, ha a felsőt betűröd, így a derékvonal láthatóvá válik. Apró részlet ugyan, de rendkívül fontos, hiszen a széles szárú nadrágok ebben a kombinációban vastagabbnak mutatják az alakot.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Ormótlan cipőkkel párosítva

A vastag talpú, széles fazonú, ormótlan cipők talán sosem voltak még ilyen divatosak, mint az elmúlt időszakban. Persze a retró holdjárók már korábban is feltűntek a trendek között, ám most valóban stabilan vezetik a népszerűségi listákat. Kényelmesek, merészek és jól mutatnak a menő stílusmixekben, azonban széles szárú nadrág mellett előnytelen hatást keltenek. Mivel a nadrág már eleve bővebben szabott, ügyelni kell a test tagolására, hiszen könnyen rövidebbnek tűnhetnek a lábak. Amikor a nadrág szára egy széles cipőn tömörül össze, az alsó testtájék kétszer olyan vastagnak látszik, mint amilyen valójában. Érdemes visszafogottabb, könnyedebb lábbelikkel párosítani a széles szárú nadrágokat, hogy elkerüld az alakromboló összhatást.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Túlzottan hosszú nadrágszár

Manapság ismét divatossá vált, hogy a nadrág szárát a földön tapossuk, ám a retró trend igencsak megosztja a divatimádókat. Természetesen nem túl esztétikus, ha a nadrág alja felszedi az összes koszt a földről, de az sem előnyös, ha a cipőn tömörül össze a vastag, széles és nagy mennyiségű anyag. A bővebb szárszabás már eleve rövidítheti a lábakat optikailag, ám amikor a karcsú boka környékén még kétszer annyi ruhaanyag halmozódik fel, garantáltan előnytelen lesz az összhatás, avagy szélesebbnek tűnik a sziluett. Érdemes pár centit levágatni a nadrág aljából, ha hosszúnak bizonyul, de vigyázz, mert a bokavillantó, épphogy lábszárközép aljáig érő verzió sem a legelőnyösebb választás.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés