Az A-vonalú és hosszított fazonok, valamint a bőrhatású és szövet rövidnadrágok megjelenésével a rövidnadrág már nem csak a nyári viseletekhez passzol. Bizonyos darabok éppúgy, ahogy a szoknyák, harisnyával és csizmával összeboronálva is megállják a helyüket az őszi divatban.

hirdetés

Idén minden feltétel adott hozzá, hogy a rövidnadrág az őszi ruhatár stílusfűszerévé avanzsáljon, persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában kerül be az öltözékbe.

A túl rövid, nyárias megoldások jobb, ha a szekrény mélyére kerülnek, és csak azok a fazonok kapnak zöld utat a kabátszezonhoz, melyek harisnyával kombinálva is sikkesnek bizonyulnak. A farmersort és a nyárias bermuda pont nem ilyen, velük inkább az ellenkező hatás érhető el, vagyis magas szárú csizma mellé társítva könnyen közönségessé válnak.

Mit keresnek a rövidnadrágok az őszi megjelenésben? – Képeken a válasz

A forrónadrágokat érdemes elfelejteni, helyettük az élére vasalt, kosztümnadrágszerű változatok, valamint a bőrhatású, tweed, és vastagabb anyagú rövidnadrágok lépnek színre az átmeneti időszakban. Ezek a kreációk combcsizmával, vékony harisnyával, blézerrel, szövetkabáttal kombinálva egyaránt jól mutatnak, és a kötött pulóverekkel is kompatibilisnek bizonyulnak.

A rétegezést is jól bírják, hiszen, ha vékonyabb garbó mellé társítod a kiszemelted, hozzácsaphatsz egy mellényt, vagy egy blézert az összképhez, arra pedig az időjárás függvényében jöhet egy ballon– vagy szövetkabát. A bőrből, műbőrből készült megoldások a vagány stílusmixeket is jól bírják: fricskázd meg a nőies szettet egy westerncsizmával, adagolj mellé blúzt és kordbársony blézert, vagy egy félig betűrt, lezser pulóvert. Inggel, kardigánnal éppúgy összeboronálhatod, de akár elegánssá is teheted egy csinos hosszú szárú csizmával, vagy magas sarkú bokacipővel.

 

A bakancs szintén jól passzol a rövidnadrágos őszi öltözékekhez, melyeket retró blúzokkal, garbóval emelhetsz nőiesebb szintre. Mutatunk pár egészen különleges megoldást az utcáról. Bár a legtöbb influenszer nem visel harisnyát és inkább dacol a hideggel, nem javasoljuk, hogy a példájukat kövesd.

Rengeteg jól variálható harisnyanadrággal találkozhatsz a szezonban, melyek nőies és vagány felfogásban egyaránt viselhetőek. A pöttyös és logós mintázatúak még mindig divatosnak számítanak, de szimpla testszínű darabokból is betárazhatsz magadnak.

Kiemelt képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés