A retró divathullámmal a bővebb szárú farmerek is begyűrűztek a kínálatba, ami persze még nem jelenti a szűkre szabott fazonok visszavonulását, viszont egyértelműen uralkodó pozícióba kerültek a népszerűségi listán. Bár az őszi időszakban sokak figyelme az egészen lezser szabások felé fordult, most nem árt azokat a darabokat számba venni, amelyek a pufibb és hosszabb kabátokkal éppúgy remekül összeférnek.

hirdetés

Az A-vonalú farmer és a mom jeans már régóta visszaédesgette magát a divatba, de a téli szezonban érdemes tartózkodni a nagyon bő típusaiktól, hiszen a most divatos steppelt, teddy, és aviátor kabátokkal könnyedén összenyomhatják az alakot.

Ettől függetlenül népszerűek, sőt, akadnak olyan fazonkialakításaik, melyek kényelmes szárakkal rendelkeznek, mégis nőies összhatást teremtenek a vastagabb téli rétegekkel.

Retró farmerek, melyekkel nem lőhetsz mellé

Kétségkívül az egyenes szárú farmerfazon az idei tél befutója, ami se nem szűk, se nem bő, és a bokacsizmákkal, bakancsokkal is kompatibilis. Az A-vonalú szárak optikailag megnyújtják a lábakat, de a túlzásokkal élő sátorszabások már inkább az ellenkezőjét teszik.

A mamafarmerek sem veszítettek népszerűségükből, a trottyosabb változataikat most nem árt félretenni, mert egy magasabb szárú csizmával, vagy egy hosszabb, lazább kabáttal összeboronálva, centiket lophatnak el az ember magasságából, ezáltal szélesebbnek mutathatják a sziluettet. Legjobb a fenékben, derékban passzos, magasított derékszabású, enyhén bő verzióknál maradni, melyek kissé feltűrve simán ráhúzhatóak a bokánál szűkített csizmákra.

A karcsúsított slim nadrágok követik ugyan a test vonalát, de nem tapadnak rá teljesen a lábakra, mint a skinny megoldások. Rövid pufidzsekivel, szélesedő szárú csizmákkal kombinálva, ezek a legideálisabb darabok abból a szempontból, hogy nem tömbösítik az alakot.

A szintén divatos baggy és gömbfarmer most nem annyira szerencsés, mert a pulóver és kabát rétegeivel együtt, csúnyán eltolhatják az arányokat. Helyettük, ezek a szabások passzolnak leginkább a téli öltözködéshez, ráadásul a trendek között is élen járnak!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés