Bár nagyon hasonlít a répafazonra, nem teljesen az. A gömbfarmer óriási népszerűségre tett szert tavaly óta, és azt is bebizonyította, hogy nem ellensége a nőies megjelenésnek.

hirdetés

A gömbfarmer többnyire a slouchy jeans gyűjtőnév alatt található meg a webáruházakban, ami magyarul lógó, esetlen, trottyos fazont jelent. Emiatt jogos a képzavar, hiszen a józan ész azt diktálja, hogy egy ilyen elnevezésű szabás biztosan nem lehet nőies.

A ballonfazonra azonban ez így nem teljesen igaz, bár kétségkívül rendelkezik némi szélesítő hatással, ám ez a hibája jól ellensúlyozható, hiszen alapvetően a karcsú derékra fektet hangsúlyt az öltözékben.

A gömbfarmer sok előnnyel bír

A répanadrágokhoz hasonlóan, a gömbfarmer fazonja is lefelé szűkül, viszont a szárai ívelt szabásúak. Ez a görbület keskenyebbnek mutatja a magasított derékkialakítást, amitől roppant szerethetővé válik a kényelmes, lezser sziluett.

Igaz, ügyelni kell arra, hogy az alsó fertályt ne szélesítse, de nem szükséges feltűnően magasnak lenni ahhoz, hogy a derékkarcsúsító hatása érvényre jusson.

 

A csinos vlogger hétköznapi és elegáns szetteket mutat be különböző színű és fazonú gömbfarmerekkel, ügyelve arra, hogy ne tolódjanak el optikailag a testarányok. Tippjeiből rengeteg inspirációt meríthetsz akkor is, ha most ismerkedsz ezzel a nadrágfazonnal, és akkor is, ha már jó ideje megkedvelted.

Kiemelt kép: Isa Foltin/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés