A réteges öltözködés nőiesen és sikkesen is megoldható, nem kell lemondani a stílusos megjelenésről ahhoz, hogy a hétköznapi szett kellően meleg és komfortos legyen. Csak néhány apróságra kell figyelni a csinos eredményhez.

hirdetés

A tél közeledtével egyre többen mondanak le a sokat mutató, nőies szettekről a praktikum javára. A réteges öltözködés azonban nem jelenti azt, hogy abszolút nélkülözni kellene a vonzerőt. Csupán apró trükkökre és divatpraktikákra van szükség a csinos, sikkes külső megőrzéséhez. A manapság rendkívül divatos oversize holmik csak segítenek abban, hogy a hideg ellenére is valóban trendi maradjon a megjelenés.

Tulajdonképpen a ruhatárat nem is kell kifejezetten átalakítani az őszi-téli szezonváltáskor, csupán egy kicsit trükkösebben kell viselni a már egyébként is bevetett holmikat. A réteges öltözködéshez nagyon jól jönnek a vékony blúzok, ingek, kardigánok, kötött pulóverek és blézerek, hiszen ezeket a kulcsdarabokat szuperül lehet egymással kombinálni.

 

Réteges öltözködés nőiesen, stílusosan

Az ingek hatalmas előnye, hogy akár alsó, akár felső rétegként is bevetheted őket. A kikandikáló gallérok szuperül mutatnak, remekül hozzák a manapság roppant népszerű preppy stílust. Nem vastag az anyaguk, azonban a bővebb fazonok elbírnak maguk alatt egy vékony réteget. Az ingre pedig simán felvehetsz egy kötött pulóvert vagy kardigánt úgy, hogy a sok-sok ruha még egyáltalán nem szélesíti az alakot. A réteges öltözködés egyik bakija, hogy az ember már mozogni is alig bír a merev darabokban. Ez lezserebb fazonok segítségével abszolút kiküszöbölhető.

Az ingeket külső rétegként is simán bevetheted, ugyanis a lazán megkötött vagy simán kigombolva viselt ingek nagyon stílusossá teszik a megjelenést. Azért ne egy kötött pulóvert vegyél a könnyed anyag alá, azonban finomkötött vagy pamutgarbókkal tényleg sikkes hatást keltenek.

 

A manapság népszerű széles szárú nadrágokkal sem lehet mellényúlni, a réteges öltözködésnek remek alapját képezhetik ezek a laza szabású darabok. Míg a testhezálló farmerek nem nagyon bírnak el egy vastagabb harisnyát maguk alatt, az elegáns, lenge fazonok alatt bőven elfér egy plusz réteg. Hidegebb napokon mindenképpen érdemes ezt a trükköt alkalmazni.

A kötött kötöttel mindig jó párosítás. Arra érdemes figyelni, hogy a felső réteg ne tömörítse maga alá az alsó vastag anyagot. A Michelin-baba-effektus elkerülésének érdekében célszerű a túlméretezett darabokkal kísérletezni, de a különböző vastagságú holmik összeboronálása is megoldást jelenthet az alakromboló hatásra. Enyhébb napokon elegendő, ha a második kötött pulcsit csak szimplán a hátadra dobod. Az összkép elképesztően sikkes és ízléses hatást kelt majd.

A blézerekkel szintén remekül lehet ügyeskedni, különösen az oversize fazonokkal. Akár két réteg is elfér alattuk, ráadásul szuperül mutatnak kötött pulóverekkel kombinálva. Arra nem árt figyelni, hogy a derékvonal ne vesszen el a nagy, vastag anyagmennyiség alatt. Sokan ezt úgy oldják meg, hogy övvel szűkítik a területet. Bármilyen meglepő, a kabát alatt is kifejezetten sikkes hatást kelt az öv és a blézer párosa.

A rétegekből a lábak sem maradhatnak ki. A csizmából vagy bakancsból kikandikáló zoknik trendje hihetetlenül felfutott az elmúlt időszakban, ami szintén nagy segítség a meleg, mégis stílusos szettek összeállításához. Viselj egy vékonyabb pamutzoknit, amit lazán el tudsz dugni a nadrág alá. Erre jöhet a vastagabb, hosszú szárú zokni, ami cseppet sem gond, ha kilóg a lábbeliből.

 

A legegyszerűbb trükk, ha monokróm szettben viseled a vastag rétegeket. Az öltözködés egyik jolly joker alapszabálya, hogy a színek összhangja garantáltan nyújtja, karcsúsítja az alakot. Ha nincs erős kontraszt, nem is számít, hogy hány réteget vettél magadra indulás előtt, a megjelenésed határozottan stílusos és csinos lesz.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés