A fiatalos öltözködés nem stílusfüggő, tulajdonképpen csak az öregítő stílusrészleteket kell elkerülni a friss, üde megjelenéshez. Ezek a pofonegyszerű tippek segítenek, hogy ne tűnj idősebbnek a korodnál.

hirdetés

Az öltözködés és a stílus egy igazi kaland, egy utazás, ami folyamatosan a személyiségünkkel és a megjelenésünkkel együtt alakul az életünk során. Nincsenek benne egyetemes szabályok, ám tény, hogy bizonyos színekhez hasonlóan egyes fazonok, részletek és öltözködési szokások is idősebbnek mutathatják az embert. Egész egyszerűen azért, mert ahelyett, hogy felerősítenék, letompítják az energiákat, ami miatt nem lesz vibráló a kisugárzás. Ennek nincs köze a divathoz, olykor a trendektől függetlenül is érdemes változtatni a korábbi beidegződéseken.

Ezek a pofonegyszerű tippek segítenek felfrissíteni a megjelenést, s egyúttal elkerülni az öregítő stílusrészleteket. Semmi extra nincs bennük, mégis rendkívül hatásosak. Bárki, bármelyik életszakaszában idősebbnek tűnhet a koránál, ez sok tényezőn múlik, melyek közül az egyik az öltözködés.

 

Fiatalos öltözködés egyszerűen, sikkesen

Élénk árnyalatok

A divat manapság a púderes, krémes árnyalatokat részesíti előnyben, a barna talán még sosem volt olyan népszerű, mint napjainkban, így összességében nehéz az élénk árnyalatokkal kacérkodni ötven év felett.

Sokan tartanak a merészebb színek viselésétől, amelyek feltűnőbbé teszik a megjelenést. Amellett azonban, hogy feltűnést keltenek, határozottan frissebb, üdébb kisugárzást eredményeznek, ezzel együtt pedig fiatalító hatással bírnak.

Egyesek azért nem vállalják be sem az öltözködésben, sem pedig a sminkben az élénk tónusokat, mert bizonytalanok, hogy mi áll jól nekik, vagy attól tartanak, hogy túlságosan merésszé tennék a megjelenésüket. Bár a sötét árnyalatok sem tiltólistásak, azért nem árt szem előtt tartani, hogy a vibráló színek sokkal inkább hozzájárulnak az üde külső megteremtéséhez, amennyiben passzolnak a viselőjükhöz.

Nem azt mondjuk, hogy neonpinkbe vagy zöldbe kell burkolózni bizonyos életkor felett, azonban érdemes kísérletezni a piros, a rózsaszín és a sárga merészebb árnyalataival.

Minták és izgalmas részletek

Nem kell megriadni a különböző mintáktól, az izgalmas részletektől. A letisztult, egyszínű szettek biztonságot adnak ugyan, mert nehéz velük hibázni, ráadásul nagyon finom, nőies hatást keltenek, ám egy kis stílusfűszer sosem árt! A kockás, csíkos vagy pöttyös holmiktól még nem válik csiricsárévá az összeállítás, noha a harmóniára és a színek egységére mindenképpen figyelni kell.

Elegendő, ha egyetlen ruhadarabon jelenik meg az izgalmas minta, már ebben a formában is fiatalos összhatást eredményez a szett, ráadásul cseppet sem lesz unalmas.

A manapság divatos virágmintáról azonban érdemes külön is szót ejteni. A nagyobb virágmintázat, a barna alapon elhelyezkedő motívumok ugyanis a stílustanácsadók szerint könnyedén öregíthetik a megjelenést, ezért nem árt óvatosan bánni velük.

Különleges, nőies fehérneműk

A fehérneműkre általában nem helyeződik nagy hangsúly, hiszen a mindennapi ruhadarabok alatt úgysem látszik, hogy ki milyen melltartót visel. Fiatalon talán többen kísérleteznek a gyönyörű csipkés, illetve díszes, szép tartást eredményező darabokkal, míg idősebb korban már háttérbe szorul a fehérnemű-választás.

Márpedig ötven év felett talán még fontosabb, hogy milyen melltartót visel az ember lánya. Sokat javít az összképen, ha stimmel a méret és megfelelő a fazon. Bár a ruhák eltakarják és apró részletről van szó, a megjelenés szempontjából nagyon fontos. Egy rosszul megválasztott fazon, különösen, ha melltartóról van szó, rengeteg kényelmetlenséget, akár hát- és fejfájást is okozhat, ezen túl pedig felszoríthatja és látványosabbá teheti a háton a redőket, vagy a hónaljnál képezhet puklikat.

Stílusmixek

Habár nagyon sokan a letisztult, kifinomult megjelenésre törekednek, és azt gondolják, hogy az aktuális trendek a fiataloknak szólnak, a merész stílusmixeket abszolút érdemes bevállalni. Természetesen nem kell átesni a ló túloldalára, ám a végletekig klasszikus, merev megjelenés látványosan öregíti a kisugárzást.

Célszerű a trendi, vagány és nőies holmikat egy-egy részletében belecsempészni a hétköznapi szettekbe. A szoknya és a sportcipő párosa például frissítő hatással bír, de a bőrhatású holmik viselése sem korfüggő, nagyon sok nőies darab található a repertoárban.

Hangsúlyos ékszerek

Az ékszerekről ötvenéves kor felett sokan lemondanak, pedig nem érdemes! A feltűnőbb, színes és különleges kiegészítőktől lesz igazán egyedi a megjelenés, a sikkes részletek abszolút fiatalító hatással bírnak.

A fiatalos öltözködés titka sokszor a részletekben rejlik. Leginkább a fülbevalókkal lehet stílusosan trükközni, a retró darabok egyébként is divatossá váltak az elmúlt időszakban.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés