Nem csupán különleges alkalmakkor lehet szükség csodás megjelenésre, a mindennapokhoz éppúgy sokat hozzátesz a jól megválasztott öltözék és makeup. Egy szépen elkészített, leheletnyi smink a legtöbb nő számára magabiztosságot ad, ráadásul nem muszáj sokat bíbelődni vele a tökéletes végeredményhez. Ötven felett a legtöbben a natúr verziót kedvelik, ehhez nyújtunk egy kis segítséget!

hirdetés

A legtöbb nőt jó érzéssel tölti el, ha reggel feldob egy laza sminket, mielőtt kilépne az utcára. Ám nem kell túlzásba vinni a vakolatot ahhoz, hogy a kozmetikai kencék valóban kiemeljék a nőies vonásokat.

Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően könnyedén és gyorsan meg lehet tanulni pár alapvető trükköt, amivel természetes hatású, előnyös smink készíthető. A lenyűgöző eredmény érdekében nem kell sem profinak, sem gyakorlottnak lenni, csupán néhány apróságra érdemes fokozottan odafigyelni.

10 perces smink 50 felett: garantáltan természetes, varázslatos megjelenést kölcsönöz

Lisa, az ötven feletti szépségvlogger videóban mutatja meg, hogyan érdemes elkészíteni egy hétköznapi, egyszerű sminket. Elsőként színezett hidratálót visz fel az arcbőrére, ehhez szimplán a kezét használja.

Azoknak javasolja leginkább az ilyen típusú termékek használatát, akik nem szeretnének maszkos hatást az arcon, ám mégis egységesebb, szebb bőrfelszínre vágynak. Aki bőrszárazságot tapasztal, mindenképpen próbálja ki ezeket a színezett kencéket, hiszen pluszfeltöltődést adhatnak a bőr rétegeinek, ezzel szuperül hidratálják és finomítják azt.

 

Ezután a szükséges területeken rendszerint korrektort használ, így tökéletesíti az eredményt. A mai, rohanó hétköznapokban jóformán senkinek nincs lehetősége a kielégítő, pihentető alvásra, így a zavaró, szem alatti karikák makacsul megjelennek. Persze több megoldás van a sötét foltok halványítására, de egy jó korrektor olykor csodákra képes.

Az arccsont környékét krémes állagú bronzerrel árnyalja a vlogger, amivel finom, természetes tónust ad az arcnak és karakteresebbé teszi a csontozatát. Nem érdemes túl sötét árnyalatot választani ezekből a termékekből, hiszen a smink összhatása abban az esetben már mesterkélt, túlzó lehet.

A bronzerrel fedett terület felé egy kis pirosítót visz fel, ami a téli szezonban különösen feldobja a megjelenést. Ilyenkor sokkal gyakoribb a sápadt, fakó bőr, így jól jön egy kis pluszszín az arcnak a tökéletes külsőhöz.

 

A szemhéj területén halvány, nude árnyalatokat alkalmaz, melyekkel szolidan emeli ki a tekintetét, ezáltal nem lesz harsány vagy feltűnő az összhatás. Az enyhén csillogó szemhéjpúderek szintén szuper választásnak bizonyulnak egy természetes hatású smink esetén, ám ezekkel érdemes óvatosan bánni. A szemöldökről sem szabad elfeledkezni, hiszen amennyiben egy kis kontúrt kap ez a terület, a szemek sokkal hangsúlyosabb részévé válnak az arcnak.

Az ajkakra érdemes csillogó, nude árnyalatú vagy halvány rózsaszín rúzst választani télen. A matt változatok kiemelhetik a száj szárazságát, így nem biztos, hogy az egyébként sikkes sminktermék jól mutat majd.

A sminket egy leheletnyi púderrel érdemes fixálni, ezzel tartósabbá válik. További előnye, hogy még egységesebbé varázsolja a bőrfelszínt, így garantáltan szemmel látható lesz az eredmény, miközben cseppet sem kelt maszkos hatást.

Ez a smink azok számára is tökéletes, akik korábban nem feltétlenül próbálkoztak a különböző kozmetikai kencék alkalmazásával. Lisa, a szépségvlogger lépésről lépésre mutatja meg, hogyan érdemes alkalmazni a fentebb leírt termékeket, így szinte lehetetlen elrontani a műveletet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés