Az oldalzsebes nadrág renoméja korábban nem volt túl fényes, az, ahogyan a kilencvenes években divatba került, a legkevésbé sem volt sikkesnek nevezhető.

hirdetés

Sokáig a military stíluson alapuló rétegtrend, valamint a sportos athleisure irányzat fekete bárányaként emlegették, és bár idén sikerült új fényben megmutatnia magát, az oldalzsebes nadrág még mindig az egyik legmegosztóbb ruhadarab. Rengeteg nő nem tud mit kezdeni vele, még gondolati síkon sem, és hiába a sok törekvés, próbálkozás, az efféle nadrágtípusokkal megalapozott összeállítások többnyire csúfos kudarcot vallanak.

Mi is beszámoltunk róla korábban, hogy immár a nőies stílusból sincsenek kitiltva a lezser többzsebes kreációk, sőt, ehhez letisztultabb, modernebb fazonokat kínál a divat. Ám, hogy ez mennyire lendítette fel az oldalzsebes nadrág népszerűségét, az továbbra is kérdéses. Viseléséhez ugyanis sok negatívum kötődik, gondolunk itt a trottyos csípőszabású verziók korszakára, vagy a terepmintás kreációk érthetetlen felfutására. Mire épp feledésbe merültek volna, újult lendülettel köszöntött be 2023 elején a zsebes holmik trendje, és ezzel kezdetét vette a találgatás.

Vajon hogy fogjuk viselni idén az oldalzsebes kreációkat, már ha egyáltalán lesz rá indíttatásunk?

Oldalzsebes nadrág nőiesen: tavasszal és nyáron újabb fejezetéhez ér a divatőrület

Mindenkiben él egy kép az oldalzsebes nadrágról: lezser, hanyag stílusú, teljesen elnyeli vagy előnytelenül formálja az alakot, ronda, és nem sok kombinációban képes valóban helytállni.

Nos, mindezt lazán kitörölhetjük idén a fejünkből, ha egy-egy pillantást vetünk a divatos tavaszi-nyári irányzatokra. Bár az újonnan színre lépő zsebes gatyák között is akadnak sportos fazonok, a legtöbb cargo nadrág leszámol a berögzült divatklisékkel.

 

Színre lépnek a nőiesebb vászonnadrágok, magas derékszabással, illetve egyenes vagy A vonalú kialakítással. Éppúgy, mint a csinos farmerek között, előfordulnak bokavillantó vagy a cipő orráig érő megoldások. Nem csak a fazonok, az anyagok is változatosabbak, tavasszal bőrhatású, nyáron fényes anyagú, selyemhatású zsebes nadrágokkal is találkozhatsz.

Megmaradt a vagányságuk, mégis jól passzolnak a nőies vonalon mozgó tavaszi-nyári összeállításokhoz, hogy mennyire, azt néhány izgalmas öltözékkel szemléltetjük. Letisztult, romantikus és lezseren nőies szettek is bekerültek a válogatásba, képeken mutatjuk, mire számíthatsz az oldalzsebes nadrág trendjével kapcsolatban, amely ismét fellobbanó ágon van.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés