A 2023-as tavaszi divat szerint a szoknya nadrággal mutat igazán sikkesen? Reméltük, hogy ez a megosztó trend soha nem tér vissza.

hirdetés

Ki ne emlékezne a kétezres évek egyik legfurcsább trendjére? A nadrág-szoknya párosítást bizony még a hírességek is kipróbálták annak idején. Anne Hathaway például több alkalommal viselt egészruhát egy laza, bő szárú farmer felett, de Miley Cyrus éppúgy beállt a sorba. Valljuk be, a kétezres évek elején temérdek megmagyarázhatatlan stílusirányzatot futtatott fel az utcai divat. A hasvillantó mesefigurás pólóktól kezdve az ocsmány övekig minden megtalálható volt a repertoárban.

Valószínűleg rengeteg nő nevében mondhatjuk, hogy azóta sem hevertük ki őket, és őszintén reméltük, hogy soha többé nem térnek vissza az utcákra. Sajnos úgy néz ki, hogy tévedtünk. A sokak által ízlésficamnak címkézett nadrág-szoknya párosítás újult erővel bukkant fel a 2023-as tavaszi trendek között. Egy dolog biztos. Az évek múlásával sem lett kevésbé megosztó ez a kombináció, sőt, továbbra is határozottan súrolja a divatkatasztrófa határát.

Képek: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Idén a szoknya nadrággal párosítva divatos?

Habár szerencsére nem kell attól tartani, hogy minden második hölgy nadrág-szoknya szettben indul el otthonról, mégis úgy tűnik, hogy ez a furcsa párosítás abszolút visszatért az aktuális trendek közé. A tavaszi átmeneti időszakban már sokan szeretnének szoknyát viselni. Ahogy beköszön a jó idő, a szekrény mélyéről előkerülnek a sikkes mini fazonok, ahogy a stílusos pliszírozott szoknyák és műbőr darabok is.

Tény, hogy még igencsak hűvös van ilyenkor, ezért a szoknya alá feltétlenül kell egy réteg, hogy az ember lánya ne fázzon a nulla fokhoz közeli reggeleken. Ám erős kétségeink vannak azt illetően, hogy erre éppen egy nadrág lenne a megfelelő választás. Még egy leggings talán belefér a nőies, stílusos szoknyás szettekbe, ám amikor egy farmer vagy széles szárú nadrágfazon kerül a miniszoknya alá, azt már tényleg nem tudjuk értelmezni.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Egyesek még azt is nehezen emésztik meg, hogy a szoknya mellé nem egy extra nőies magassarkú társul, hiszen sokan edzőcipővel boronálják össze a kifinomult, dögös darabokat. A lezser elegancia elképesztően menő és stílusos. Az összhatás lehengerlően sikkes tud lenni a megfelelő kompozícióban, azonban a nadrág és a szoknya elegyével nem tudunk mit kezdeni.

Nem elég, hogy optikailag lerombolja az alakot és abszolút elveszi a nőies, finom összhatást, a legtöbb változat valószínűleg még kényelmetlen is. A divat egyértelműen a változatosság és az egyediség útján halad, amivel nincs is semmi probléma, hiszen az öltözködés az önkifejezés egy igencsak jól használható eszköze. Ez a párosítás azonban abszolút értelmezhetetlen, sem funkciójában, sem praktikumában nem találunk rá magyarázatot.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Azt már megszoktuk, hogy a retró trendek újra és újra fellángolnak, s megújult változatban ugyan, de rendszerint visszatérnek az aktuális divattal. A legtöbb retró stíluselem kifejezetten sikkes és menő hatást kelt a modern szettekben, ám vannak olyanok, amelyeket jobb lenne inkább nem erőltetni. Úgy tűnik tehát, hogy a csípőfazonú farmerek után a nagy visszatérő a nadrág és szoknya kombinációja. Reméljük, hogy legalább olyan gyorsan homályba vész ez a furcsa, megosztó trend, mint amilyen gyorsan felbukkant 2023 tavaszán.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés