Hailey Bieber szerint a szandál zoknival menő idén nyáron. Már egyáltalán nem ciki a retró párosítás, noha sokaknál még mindig pillanatok alatt kiveri a biztosítékot.

hirdetés

Hailey Bieber szerint a szandál zoknival menő idén

Van néhány klasszikus divatelem, amitől sokan a falra másznak, mégis újra és újra megjelennek az utcai öltözködésben. Többek között a lábujjas strandpapucs, a magas talpú flip-flop, illetve a kilógó, átlátszó melltartópánt is igencsak megosztónak számít. A jó öreg zokni-szandál párosítás ugyancsak ezt a listát erősítette, azonban manapság már egyáltalán nem számít cikinek, sőt!

A kifutón, illetve a nézőtéren is gyakran tűnik fel az eddig megosztónak tartott ruhakombó, sőt, a sztárok éppúgy bátran viselik kedvenc szandáljukat egy kényelmes zokni kíséretében. Hailey Bieber például hihetetlenül menő szettben vetette be a zokni-szandál párost, a modell remek ízléssel variálta össze a lezser, menő alapdarabokat.

 

A divat folyamatosan változik, s a zoknik térhódítása abszolút megfigyelhető volt az elmúlt időszakban. Sokáig az volt a cél, hogy a zokni még a zárt cipőkből se kandikáljon ki, mindenki titokzoknikat, de legalább bokazoknikat vásárolt, ám néhány éve a magasabb szárú, lábszárközépig érő darabok hódították meg az utcákat. Ezeket leginkább sportcipővel szokták viselni, az összkép pedig kifejezetten stílusos és sportos hatást eredményez.

A szandál zoknival való összeboronálásának kész története van. A legtöbbeknek az NDK-stílus ugrik be elsőként, ugyanis akkoriban tipikus turistaviseletnek számított. Régen nem feltétlenül a divatos, trendi megjelenés miatt viselték a zokni-szandál kombinációt, inkább a kényelem volt a cél, manapság azonban egyértelműen a trendkövetésnek köszönhető, hogy egyre többen vállalják be a szimpla hétköznapokon.

Az elmúlt években hatalmas fordulatot vett a szandál és a zokni története, ugyanis a korábban cikinek vélt párosítás mára inkább bevállalós és vagány ízlésről árulkodik. Sokan nem csak szimpla rohangálós lábbelivel kombinálják a zoknikat, feltűntek a magassarkúval, tűsarkúval összeboronált verziók is.

Mivel 2023-ban egyébként is tombol a retró láz, egyáltalán nem meglepő, hogy egy jó öreg klasszikus hódította meg az utcákat. Önmagában valóban furcsa és egyedi hatást teremt, ám Hailey Bieber bebizonyította, hogy egy vagány szettben igenis jól mutat a zokni és a szandál kombinációja.

Kiemelt kép: Gotham/GC Images/Getty Images.

Cikkfotók: Gotham/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés