Idén igazán izgalmas fordulatokat hozott a napszemüvegdivat. A nagy lencsével ellátott darabok mellett visszatértek a kisebb keretes, színes darabok, melyek a kétezres évek elején hódítottak. Ám nem mindenki szeretne a nosztalgiavonatra felülni, a Balenciaga például egy különleges, futurisztikus napszemüveget készített, melyért Nicole Kidman is rajong.

hirdetés

Bár a napszemüvegdivat nem változik olyan gyorsasággal, mint a ruhakollekciók, az elmúlt szezonban alaposan átalakultak a trendek. Sokáig a hatalmas, hetvenes éveket megidéző lencsék hódítottak, ám az utóbbi időben visszatértek a keskenyebb fazonú, kisebb keretes darabok. A tervezők egymás után hozták vissza a nyolcvanas-kilencvenes évek minimalista darabjait. A fekete kiegészítők mellett a színes, nőies verziók sem maradhattak ki a sorból, melyek a húsz évvel ezelőtti trendeket idézik.

A nagy divatházak tervezői főként a múltból merítenek ihletet, de Demna Gvasalia, a Balenciaga tervezője szerint inkább a jövőre érdemes figyelni. A dizájner már korábban is szívesen alkotott futurisztikus darabokat, ám a legújabb kreációjával mindenkit meghódított.

Az idei szemüvegdivat legmenőbb darabját viseli Nicole Kidman

Pár héttel ezelőtt Demna Gvasalia Párizsban mutatta be új kollekcióját, mely hatalmas sikert aratott. A márka kedvenc modellei mellett Nicole Kidman és Kim Kardashian szintén kifutóra lépett. A népszerű hírességek rajonganak a márka izgalmas, modern darabjaiért, így a párizsi macskaköves utcákon végig a divatmárka darabjait viselték.

 

Nicole Kidman elsők között öltötte magára a Balenciaga izgalmas darabját, több stílusban is elsütötte. Elsőként egy izgalmas koktélruhával párosította, majd egy laza farmerral kombinálta. A légyszemüveg hatalmas feltűnést keltett, és igazán váratlan volt a mindig elegáns színésznőtől.

 

A légyszemüveg-őrületből Kim Kardashian sem maradhatott ki. A híresség elkötelezett a márka iránt, sok Balenciaga-reklámanyagban tűnt fel az elmúlt időszakban. Többször viselte már a Demna Gvasalia által megálmodott kiegészítőket, ám kétségtelen, hogy ez az egyik legemlékezetesebb holmi.

 

A légyszemüveg-őrülethez Bella Hadid is csatlakozott. A híres modell nem egy szimpla fekete darabot választott, mint a többiek, hanem fényes, tükörhatású kiegészítővel tette teljessé a szettjét. A napszemüveg inkább hasonlít egy sci-fi kellékre, semmint sikkes divatdarabra. Ennek ellenére sokan azonnal rákaptak a trendre.

 

Szerencsére vannak kifejezetten visszafogott darabok is, melyek már csak nyomokban hasonlítanak az eredeti kreációra. A sikkes szemüvegek nem nélkülözik az izgalmat, hiszen kellően futurisztikus hatást keltenek, mégis alkalmasabbak az utcai viselésre.

 

Bár a hatalmas, légyszemhatású darabok várhatóan nem ékelődnek be a divatba, a hatásukra egyre több modern, futurisztikus kialakítású napszemüveg jelent meg a palettán. A kiegészítők jellemzően nagyok, takarják az egész szemet, ezzel minden szettet felruháznak egy kis adag extravaganciával.

 

Kiemelt kép: Emma McIntyre / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jacopo M. Raule, MEGA, Jeremy Moeller / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés