A miniszoknya sokféle stílusban megjelenhet az öltözékben, a sportostól a vagányon át, egészen a nőiesig. Ám könnyű túllőni vele a célon, hiszen a nőies trendjegyek túlragozásával könnyen közönségessé válhat. Ezekkel az inspirációkkal azonban, elkerülheted a mesterkélt hatást.

hirdetés

A francia nők régóta ismerik a titkot, ami a mértékletességben rejlik. Hanyag eleganciájukkal azt érzékeltetik, cseppet sem erőlködnek azon, hogy jól fessenek, mintha csak sietve magukra kapnának valamit, ami épp a kezükbe akad.

Persze, nagyon is tudatosan állítják össze az öltözéküket, viszont sohasem játszanak rá a szexi megjelenésre. Bájos lazasággal tálalják a nőies stílust, mely klasszikus alapkövekre épül ugyan, de jól összefér az épp aktuális divatrendekkel. A franciás sikk alapelve, hogy nem akar kétségbeesetten figyelemfelkeltő lenni, kikezdhetetlen összhangjával mégis vonzza a tekintetet.

Akkor is nőies a miniszoknya, ha nincs túltolva a szexi stílus

A kifinomult megjelenésben sokak számára nincs helye a falatnyi szoknyáknak, hiszen még mindig rengeteg sztereotípia tapad hozzá. Merész, kihívó, incselkedő, túlságosan szexi darab – csak néhány a rányomott bélyeg közül. Bár van igazságalapja az előítéleteknek, hiszen a miniszoknya valóban képes olcsó hatást kelteni a szettben, de mindez abszolút félresöpörhető, ha valaki kellő mértékű magabiztossággal, és jó stílusérzékkel tudja viselni a rövidre szabott darabokat.

A combig érő szoknya ma már cseppet sem korfüggő, viszont némi önismeretet igényel. Nem lesz sikkes az összhatás, ha valaki feszeng benne, vagy nem az alkatához megfelelő fazont választ.

A miniszoknya előnye, hogy akkor sem válik slampossá, ha vastag pulóverekkel kombinálod. A rövid lábak is optikailag hosszabbnak tűnnek ebben a rétegezésben, mint amikor maxiszoknya kerül a csizma és a kötött pulcsi mellé.

Egyre több blogger veszi át a francia nők tuti tippjeit, például a ballonkabátos és blézeres stílusmixek népszerűsége feltűnően megugrott az utóbbi években. A hatvanas éveket idéző retró diáklányos outfit, a letisztult, alapdarabokból felépített öltözék, valamint a motoros csizmás, bőrszoknyás verzió egyaránt hanyag lazasággal tálalja a nőies sikket.

Idén ősszel az oversize blézerben talált új barátra a miniszoknya, amitől egyszerre vagány és elbűvölően bájos a megjelenés.

A színekkel való merész játszadozás sem lesz triviális, ha feketével tompítja az ember a harsány tónuskombinációkat.

A miniszoknya egyáltalán nincs korhoz kötve, bőven ötven felett is jól működhet, ha formás, csinos lábakkal találkozik. Érdemes azonban letisztult összeállításban gondolkodni. A friss, fiatalító árnyalatok lágy harmóniája sokat tesz az elegáns összképhez.

A világos-sötét színpárok kontrasztja, valamint a garbó, a blézer és az A-vonalú szoknya triója roppant kifinomult hatást kelt.

A bőrszoknya remek stílusmixek alapja lehet, idén bátran lehet elegyíteni a nőies és vagány divatjegyeket.

Kockás kockással? Ez a menő trend franciásan sikkes.

Fekete garbóval, harisnyával kombinálva, üde színfoltként jelenik meg a plédkockás szoknya.

A farmerszoknyát és a western csizmát a bőrblézer teszi igazán nőiessé.

Kiemelt képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés