A minimalista stílus nem egyenlő az unalmas, puritán öltözködéssel, annak ellenére, hogy a retró sikktől sem zárkózik el, kifejezetten modern, letisztult, kifinomultan összehangolt benyomást kelt.

hirdetés

Az egyszerű szabású, klasszikus ruhadarabok sohasem válnak avíttá, ódivatúvá, ezáltal kívül állnak a divat mókuskerekén. Megesik azonban, hogy kevés figyelmet kapnak, idén azonban pont az ellenkezője igaz, hirtelen reflektorfénybe kerültek az olyan semleges holmik, melyek nem rendelkeznek különösen meghatározó stílusjegyekkel, ezáltal bármilyen dizájnnal és trenddel könnyedén kombinálhatók.

Ezáltal nemcsak a szofisztikáltabb vonalat képviselő, úgynevezett quiet luxury – csendes luxus – irányzat, hanem a strukturált, letisztult öltözékeken alapuló minimalista stílus is nagy népszerűségnek örvend a szezonban.

A karakteres, látványos divatelemeket mellőző, visszafogott, de cseppet sem egyhangú vagy korlátolt stílusvonal elsősorban a klasszikus nőiességet veszi alapul, ám a lezser elegancia és a fűszerként alkalmazott vagányság sem áll tőle távol. Amellett, hogy nagyon nőies, roppant praktikus is, hiszen a minimalista ruhatár darabjait bátran viselheted többször többféleképpen, még csak feltűnő sem lesz, ha változatosan ismétlődnek benne az elemek.

Újra népszerű a minimalista stílus: a nyári kínálat tele van letisztult darabokkal

A minimalista stílus kedvenc elemei sokoldalúan variálhatók, az egyszerűséget szem előtt tartó ruhatár minden tagja összepasszol. Ha nem is adod át magad teljesen ennek a stílusnak, utazáskor megkönnyítheted a pakolást azzal, hogy a bőrönd ruhatartalmát a letisztult irányzat elvei alapján állítod össze. Így a kombinációk lehetősége többszörösére bővül anélkül, hogy sokkupacnyi ruhaneműt kellene becsomagolnod az útra.

A minimalista stílusirányzat főként a monokróm, valamint a kéttónusú szetteket veszi alapul. Idén minden adva van ahhoz, hogy feketével vagy fehérrel, vagy a kettő elegáns ötvözetével építsd fel a nyári öltözékeidet. Emellett a krémszínek, a bézs árnyalatok, illetve a földszínek és a kék tónusok játszanak nagy szerepet a minimál megjelenésben.

Ha nincs ínyedre a dolog, nem kell különféle mintákkal bajlódni, ugyanakkor ez a divatos irányzat sem zárkózik el teljesen a klasszikus csíkos és pöttyös motívumoktól, amelyeket stílusfűszerként alkalmazhatsz az egyszerűség elvén alapuló szettekben.

A letisztult fazonokban nincs semmi pláne, mégis nőiesen variálhatók, és még csak rájuk sem lehet unni, annyiféleképpen bukkanhatnak fel a minimalista összeállításokban.

A most szintén divatos, de egyébként klasszikusnak számító horgolt ruhák és kötött topok sem hiányozhatnak a finoman összehangolt öltözékekből, ugyanígy nagy hasznát veheted a selyemhatású ruháknak és szoknyáknak, a blézerszabású dresszeknek, a szimpla topoknak és a mellényszabású felsőknek.

A retró stílusjegyek ugyancsak visszafogott formában, nagyon stilizáltan, körvonalakban jelennek meg ebben a trendben. A körszoknyák, a derékban szűkített fekete vagy fehér ruhák és az elegáns A vonalú nadrágok előnyt élveznek a nőiességet szem előtt tartó, egyszerű stílus kialakításakor.

A laza, lezseren elegáns megkötős nadrágtípusokkal szintén megalapozhatod a letisztult sikket, különösen, ha kontrasztos vagy egymáshoz hasonló színtónusokat használsz a szerelésedben.

A kétrészes szetteknek éppúgy nagy hasznát veszed, pláne, ha egyszerű vonalvezetéssel bírnak. A minimalista stílus az élénkebb színek alkalmazását sem zárja ki, azonban a vibráló tónusok megjelenítésével ugyancsak az egyszerűségre törekszik.

Két színnél több soha nem szerepel az öltözékben, a megjelenés vázát pedig vagy a monokróm színhasználat, vagy a letisztult összképet megalapozó színritmus határozza meg.

A képek alapján jól lemérhető, hogy a minimalista öltözködési módi roppant változatos lehet, minden eleme jól kihasználható és sokoldalúan kombinálható.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés