Akár egy teljesen hétköznapi, egyszerű atléta is mutathat stílusosan és nőiesen. A megfelelő kombinációban rejlik a kifinomult megjelenés kulcsa, a luxushatású sikkhez nem kell túlgondolni a mindennapi szetteket.

hirdetés

Az úgynevezett quiet luxury és old money stílus nem a fennhéjázásról szól, hanem a kifinomult összképet támogatja. Ezért nincsenek márkalogók vagy hivalkodó részletelemek az öltözékben, sőt, még feltűnő színekre sincs szükség ahhoz, hogy megkapó benyomást keltsen a megjelenés. Alapdarabokkal is lehet mesterien trükközni, a szolid, visszafogott összeállítások nem feltétlenül unalmasak. Pár egyszerű részletelemmel izgalmasabbá lehet tenni a letisztult fazonok és semleges színek kombinációját. Egy sikkes összeállításban a kulcsdarabok éppúgy magukra tudják irányítani a reflektorfényt, még egy szimpla atléta is mutathat stílusosan és nőiesen.

Az egyszerű atléta is mutathat stílusosan: a letisztult sikk ilyen nőies lehet

A visszafogott stílusban tálalt ruhadaraboknak nem kell luxusholmiknak lenniük ahhoz, hogy kifinomultságot tükrözzenek. Akár egy sportosan nőies atláta is megtalálhatja a helyét egy ilyen szettben, a lényeg, hogy kellemes anyagból készüljön. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen kombinációban kap szerepet az alapvetően sportos darab, ám egy letisztult, elegáns összeállításban garantáltan sikkes hatást kelt.

Bár a nyári időszak alapvetően a színekről és a vibrálásról szól, nem feltétlenül szükséges bevállalni az élénk és pasztelles árnyalatokat. Semleges, neutrális alapszínekből is ki lehet hozni a maximumot, csupán néhány stílustrükk kell ahhoz, hogy ne váljon unalmassá vagy lehangolóvá a megjelenés.

Az erős kontrasztokkal abszolút izgalmassá tehető az összkép, ebben a szettben pedig már a trikó is magában hordozza ezt a szuper tulajdonságot. Számos divattervező élt idén a fekete-fehér vagy kék-fehér kontraszt lehetőségével, ám a kiskereskedelmi üzletláncokba éppúgy eljutott ez a trend. Egy ilyen darabra most bárhol rábukkanhatsz, nem muszáj luxuscikket beszerezni a finom, sikkes összképhez.

 

Az izgalmas összhatás tulajdonképpen a kiegészítőknek köszönhető. Valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, hogy miért nem hat unalmasnak ez az egyszerű atlétás szett. A válasz az időtálló fazonokban és a jól összehangolt részletekben keresendő. Az elegáns hatású, répafazonú nadrágok már évek óta divatosak a tavaszi-nyári időszakban, megalapozzák a nőies, kifinomult kisugárzást. A menő stílusmixek térhódításával a sportos és elegáns holmik összeboronálása sem tilos már. Ennek köszönhetően a hétköznapi szettek terén is sokkal több lehetőséggel szolgál az utcai divat. Az egyszerű atléta teljes mértékben megállja a helyét a nőies nadrágfazon mellett, az elegáns összkép a finom részleteknek köszönhető.

Bár sokan a kulcsdarabokban keresik egy szett stílusát, nem feltétlenül a fő elemek azok, amelyek meghatározzák az összhatást. Ebben az esetben például nem lehet figyelmen kívül hagyni a klasszikus nyitott sarkú, sling fazonú cipőt. Az árnyalata tökéletesen passzol a nadrághoz, megfigyelhető a világos-sötét öltözékelemek színritmusa.

 

A domború mintás táska szintén remek választás az alapszett mellé. Eltérő textúrákkal könnyedén izgalmassá lehet tenni a visszafogott szetteket, miközben a letisztult stílus egy cseppet sem sérül. Noha ez egy Chanel táska, nem a márkája az, ami sikkessé varázsolja a teljes összeállítást. Efféle texturált, háromdimenziós mintázatú táskákat most kiskereskedelmi üzletekben is fellelhetsz, hiszen az utcai divatba éppúgy begyűrűzött ez a trend.

Az öv helyett használt kendő szintén fontos eleme az öltözéknek, szinte azonnal magára vonja a figyelmet. Ugye, hogy mennyivel jobban mutat ezzel a kifinomult részlettel a hétköznapi szett? A fényes, apró mintázatú anyagdarab jól harmonizál az összeállítás többi elemével, mégis kiemelkedik az összképból, tökéletes fókuszpont.

Nem kell egy vagyont költeni luxusholmikra ahhoz, hogy az ember kifinomultan sikkes összeállításokban jelenjen meg. Az efféle kulcsholmik bármelyik fast fashion üzletben beszerezhetők, sőt, a turkálókban szintén érdemes szétnézni. Az aktuális kínálatban számtalan elegáns nadrágot lehet találni, különböző árnyalatokban, de a klasszikus atléták sem tűnnek el soha a boltok polcairól. Egy-egy menő táskára talán másodkézből a legegyszerűbb rábukkanni, de a ruhaüzletek szintén felkapták az egyedibb darabokat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés