A nyári divat középpontjában általában a nőies egybeszabott ruhák állnak, ám idén nem csak lenge anyagaikkal és vidám mintázataikkal hívják fel magukra a figyelmet, ugyanis újragondolt és klasszikus változatban egyaránt megjelennek a derékhangsúlyos, körszoknyás retró fazonok.

hirdetés

A szellősen lenge nyári ruhák tökéletes választásnak bizonyulnak a nagy melegben, ám idén abszolút a nőiesség szimbólumává válnak, különösen a divatos retró fazonok, melyek megidézik a negyvenes, ötvenes és hatvanas évek hangulatát.

A klasszikus értelemben vett nőiesség most nagyobb hangsúlyt kap, mint az elmúlt pár évben, és bár továbbra is népszerűek a letisztult, modern hatást keltő oversize megoldások, a vagány farmerruhák, valamint a komfortos zsákszabások és tarka maxi kreációk, a kínálat többségét a karcsúsított, extra hangsúlyos derékszabás, valamint a körszoknyás kialakítás jellemzi, amely gyönyörűen kiemeli a nőies vonalakat és sokféle testalkaton jól mutat.

A nyári divat kedvencei egyértelműen a fehér dresszek, melyek felfrissítik és üdévé varázsolják a megjelenést, ugyanakkor az eleven színek és tarka anyagminták sem vonulnak háttérbe.

Nagy hangsúlyt kap a klasszikus nőiesség: divatos nyári ruhák, ikonikus retró fazonok

A stílus- és divatbloggereket máris teljesen magával ragadta a retró divathullám, különösen az ötvenes-hatvanas évek nőies szabásait éltető ruhatrend, amely visszahozza a korra jellemző részletelemeket.

Olyan fazonkialakítások térnek vissza a kínálatba, mint a pillangóujj, az átlapolt dekoltázs vagy a körszoknyás midi kialakítás, de a negyvenes évekből átvett mell alatti karcsúsító varrás, az alakkövető vonalvezetés, valamint a hangsúlyos gombsor ugyancsak nagy szerepet kap a választékban. Az úgynevezett Marilyn-fazonokat Marilyn Monroe ikonikus fehér ruhája ihlette, a nyakba akasztós, mell alatt hangsúlyosan szabott, pliszírozott szoknyarészű darab számtalan újragondolt változatban megjelenik az idei ruhakínálatban.

A nyári szezon középpontjában abszolút a fehér ruhák állnak, minden formában népszerűek idén, különösen retró stílusban.

Extra nőies fehér ruhák

Mindegy, hogy csipkés, fodros, mini, midi vagy maxi, idén a fehér ruha kerül reflektorfénybe a nyári divat színterén.

Lehet vakítóan fehér, törtfehér vagy ekrü árnyalatú, a lényeg, hogy a világos tónus uralja az öltözéket.

A klasszikus szabású ingruhák, a tányérszoknyás és mellkosaras retró darabok, valamint a könnyed strandruhák most fehérben a legdivatosabbak. Fodros, csipkés, letisztult és oversize megoldásokra egyaránt rábukkanhatsz a szezonális választékban.

A Marilyn-fazon

Klasszikus és újragondolt változatban egyaránt megjelenik a színen Marilyn Monroe híressé vált fehér ruhája, amelynek részleteit sok tervező vette alapul. Nem a másolás volt a cél, hanem az inspiráció feldolgozása, vagyis sok ruhán csak részleteiben jelennek meg az ikonikus szabásvonalak.

A lényeg a derékhangsúly, amely az idei ruhatrendek egyik legerősebb alapköve. Megingathatatlanul jelen van a fazonrepertoárban, ha egyetlen szóval kellene jellemezni a nyári divatot, a derékhangsúly írná le a legérzékletesebben.

Karcsú és teltkarcsú alakra egyaránt ideális ruhaszabások

A csinos ing- és blúzruhák jó ideje népszerűek, és bizony most is uralják a palettát. A legtöbb szabásvonalról elmondható, hogy karcsú és teltebb testalkaton egyaránt előnyösen mutatnak, különösen az átlapolt dekoltázsú, derékban húzott megoldások.

A pillangó- és tölcsérfazonú ujjszabás, az egyenletesen bővülő fazon, valamint a midi és maxi ruhahossz azok számára is megfelelő, akik nem szeretnék hangsúlyba helyezni a felkart és a lábakat.

Ezek a részletmegoldások kortalan viseletté teszik a lenge nyári ruhákat.

Az élénk színek, a vidám, tarka minták – különösen a virágmotívumok – idén sem hiányoznak a választékból, sőt, a fehér ruhák kiemelt trendje cseppet sem befolyásolja a színes darabok népszerűségét.

Extra nőies retró fazonok: visszatérnek az ’50-es és ’60 évek szabásvonalai

Még ha nem is teljesen autentikus módon, de az ötvenes-hatvanas évek ruhaszabásai erősen meghatározzák az idei trendeket. A derékban hangsúlyosan szűkített, lefelé bővülő fazonok közül a tányérszoknyás megoldások kapnak most nagyobb figyelmet, ez a lágyan redőző kialakítás pedig sokaknak jól áll és roppant nőies. A virágos, pöttyös, csíkos motívumok ugyancsak népszerűek idén.

A körszabású szoknyarésszel rendelkező egybeszabott ruhák az elegáns, alkalmi divat palettáján úgyszintén megjelennek, sőt, az ötvenes évek hangulatához híven tüllös alsószoknyákkal kaphatóak.

Ám a könnyedebb, negyvenes és hatvanas éveket megidéző nyári ruhák éppúgy a kínálat népszerű elemei, ezek a retró fazonok a klasszikus nőies stílust hozzák vissza a divat színterére.

Az alakot lazán követő gombos blúzruhák szépen kirajzolják a sziluettet, annak ellenére, hogy nem tapadnak rá a testvonalra. Az ingruhák egyszerűek, praktikusak és szellősek.

A külön részletekből szabott, szűkítő varrásokkal ellátott ruhafazonok ugyancsak népszerűek, ahogy a szögletes, a mellkosaras, az átlapolt és a szívalakú dekoltázsok is a nőies megjelenést szolgálják.

A szezonban nagy figyelmet kapnak a praktikus, semleges stílusú ruhák, melyek letisztult kialakításuknak köszönhetően könnyedén megállják a helyüket nappali és éjszakai viseletként.

A kiegészítők variálásával hétköznapi és alkalmi jelleget nyerhetnek, így akár egy elegánsabb vacsorán, randevún vagy bulin is megállják a helyüket, miközben a lezseren nőies vakációstílushoz is jól passzolnak.

A nyári ruhák széles választékát a nőies és retró fazonok uralják, elképesztően sikkes darabok közül válogathatsz idén.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés