Noha nyáron tombolnak a vibráló árnyalatok, a kifinomult hatást keltő fekete-fehér szettek sem szorulnak teljesen háttérbe. A klasszikus páros cseppet sem unalmas, a megfelelő kombinációban kifejezetten izgalmassá teszi a megjelenést.

hirdetés

Fekete-fehér szettek nyáron stílusosan, izgalmasan

A nyári szezon abszolút a feltűnő, vidám árnyalatokról szól. Sokaknál a fekete tónus teljesen háttérbe szorul, s ezzel együtt a fekete-fehér összeállítások is eltűnnek a repertoárból. Ennek az egyik oka talán az, hogy vannak, akik a klasszikus fekete-fehér szettekben még mindig a régmúlt hangulatát idéző ünneplős, formális megjelenést vélik felfedezni. Fontos azonban, hogy a megfelelő variációban a fekete-fehér párosítás már rég túlnőtte a modoros alkalmi stílust. Megfelelő fazonkombinációkkal alkalmazva a kontrasztos párosítás akár könnyed és kifinomult is lehet, nem feltétlenül lesz snassz vagy szigorú az összkép.

Szintén nyomós indok lehet, hogy maga a fekete tónus kissé komor hatást eredményez, a nyomasztó hangulatot pedig értelemszerűen mindenki szeretné elkerülni a nyári időszakban. Ilyenkor a színes cuccok veszik át az uralmat a hétköznapi divat felett, ám ez nem jelenti azt, hogy a fekete tiltólistára kerülne. A világos, frissítő fehérrel kombinálva erős kontrasztot alkot, amitől ugyanúgy felpezsdülhet a megjelenés, mintha lágyabb, üdébb színekbe burkolózna az ember. A fekete-fehér öltözékek azonban sohasem tolakodóak, gyakorlatilag nehéz velük nagy hibát véteni.

A képgalériában mutatunk néhány inspiráló fekete-fehér összeállítást, amit érdemes a nyári időszakban bevetni. Nőiesek és roppant izgalmasak, egyik sem marad észrevétlen.

 

A legegyszerűbb, ha pöttyös ruhadarabokkal trükközöl. A retró pöttyös holmik különösen népszerűek idén, szoknyák, ruhák és csinos kis blúzok tömkelege vár az üzletek polcain. A bájos pöttyök romantikussá teszik az öltözéket, fekete-fehér verzióban pedig nem kell attól tartanod, hogy a szettben megjelenített minták túlságosan zavaróak, tömények lennének.

Ha lelkesen követed a trendeket, az állatmintás holmik biztosan ott lapulnak a szekrényedben. A 2024-es évben ugyanis a merészebb, feltűnőbb ruhadarabok ugyancsak beleférnek a mindennapi, utcai divatba, így itt az ideje a zebramintás szoknyák, nadrágok és felsők viselésének. A fekete-fehér egyáltalán nem unalmas vagy komor, ha mintákkal csempészel egy kis izgalmat az összképbe.

Amennyiben nem szeretnéd csupán két semleges tónusnak szentelni a teljes szetted, elegendő, ha a kiegészítőkkel emeled be a klasszikus fekete-fehér párosítást az öltözékedbe. Akkor sem lesz unalmas a megjelenésed, ha a fehér ruhát fekete táskával és cipővel bolondítod meg, a visszafogott elegancia nem évszakfüggő.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés