Az atléta általában alábecsült ruhadarab, pedig kortalanul, nőiesen viselhető, időtálló a divatban, és egyszerűségének köszönhetően sokféle stílusban variálható. A szemfülesebbek olcsón, akár 1500-2000 forintért beszerezhetik a leárazásokon, csak sokan nem látják meg a benne rejlő lehetőségeket. Szuper példákat mutatunk arra, hogy milyen könnyű sikkesen kombinálni!

hirdetés

Az atléta, más néven trikó vagy tank top, csak ritkán kerül a csillogó kirakatba, pláne nőiesen feltüntetve, többnyire a divatüzletek basic szekciójában kuksol, hiszen csak egy szimpla alapdarab. A nők zöme emiatt snassz holmiként tekint rá, amit maximum nyaraláskor kap fel magára farmersorttal kombinálva. Tipikus „jó az oda” ruha, gondolják sokan, amikor bevásárolni vagy kirándulni mennek. Pedig jóval több potenciál van ebben a szimpla ujjatlan felsőben! Ráadásul ősszel sem kell a szekrény mélyére száműzni, számtalan módon elsüthető.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Minél letisztultabb, annál sokoldalúbb, ugyanis a felirat- és díszítésmentes változatok pont az egyszerűségüknek köszönhetően sasszézhatnak bravúrosan a stílusok között. Vagány, nőies, letisztult és extravagáns szettekben egyaránt jól működnek. Az atléta balanszként is jelen lehet az öltözékben, ha, mondjuk, akad benne egy figyelemfelkeltő fazon, amit fókuszpontként használsz, az egyszerű darab megteremti az egyensúlyt, ezáltal kevés dolog hat túlzónak mellette. Nyilván ehhez semleges, egyszínű megoldásra van szükség.

Ugyanakkor a kifinomultan nőies minimálstílus elengedhetetlen nyári tartozéka lehet egy világos vagy fekete trikó. Mivel olcsó alapdarabról van szó, akár többet is begyűjthetsz belőle olyan színekben, melyek a legjobban passzolnak a ruhatárad elemeihez. Mutatjuk, mennyi stíluslehetőség rejlik az egyszerű, de megunhatatlan tank topban!

Divatos variációkban a szimpla atléta: nőiesen is viselheted

Nyilván az a legkézenfekvőbb, ha az atléta farmerral kerül össze, de ne csak a hosszú nadrágra gondolj! Farmerszoknyával és magas derekú, karcsúsított rövidnadrággal kombinálva különösen nőies tud lenni ez a visszafogott fazonú felsőrész.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Könnyedén összeállíthatsz vele egy laza, papucsos vagy tornacipős szettet, ugyanakkor apróságok kellenek ahhoz, hogy igazán sikkes legyen az összkép. Játszhatsz a kiegészítőkkel, finom ékszerekkel, eltérő anyagtextúrákkal vagy harmonikus színblokkokkal máris különleges szintre emelheted az egyszerű darabokból álló öltözéked.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A lezser nőiesség nagyon passzol az atlétához, szinte lubickol a finom stílusmixekben. Kapj fel hozzá egy férfiszabású inget, esetleg egy szellős lenvászon zakót, és máris sikkesebb lesz az összkép!

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

A neutrális színű alapszettek is lehetnek roppant nőiesek. Ha ezt az opciót választod, nem kell túlgondolni a kiegészítőket sem, elég néhány cseppet sem hivalkodó ékszer az utcai eleganciához, de úgy is keretet adhatsz a snassz daraboknak, ha az öv, a táska, a szandál vagy a papucs egyöntetűen bőrhatású, esetleg bőrből készült.

Csinos irodaszett trikóval? Miért is ne? Az atléta és a blézer remek páros, mindkettő nőiesen kombinálható, így hűvösebb időszakokban muszáj elsütni egy ilyen szerelést. Ősszel már buklékabátkát is felkaphatsz a szimpla ujjatlan felsőre, nyáron pedig elegáns rövidnadrággal boronálhatod össze a zakóval kiegészített trikót. Egyszerű összeállítás, mégis milyen nagyszerűen mutat!

Képek: Streetstyleshooters, Christian Vierig/Getty Images.

 

Az atléta viselése cseppet sem korfüggő, nagyon vagány, fiatalos öltözékeket lehet vele összehozni, ugyanakkor nőiesen, a lezser eleganciának adózva is elsüthető.

Egy színes toppal lágy színharmóniát teremthetsz a szerelésedben, csodás, ha az anyagok mintázatát meghatározó árnyalat visszaköszön a felső tónusában.

Ám egy semleges, bézs atlétával le is tompíthatod a megjelenésed harsány elemeit, így finom összhang jön létre, ami nem zavaró a szemnek.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ősz elején például még bátran gondolhatsz a trikóra, ha felveszel egy feltűnő bőrhatású nadrágot. Selyemkendővel, fehér felsővel finomíthatod az összképet, amennyiben a fényes lakkbőr anyagot kissé túlzónak találod.

Bármilyen hosszúságú szoknyával nőiesen tud mutatni a szimpla atléta, szinte játszva fokozhatod a romantikus hangulatot. Elég néhány apró részlet: karcsúsított derékszabás, csipkeszegély a trikón, fényes, lágy anyagválasztás, esetleg egy csipetnyi virágminta. A gombos trikók szintén remekül passzolnak a nőiesebb összeállításokhoz.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés