Midi és maxi fazonban egyaránt népszerű most a retró körszoknya, ami az ötvenes évek stílushangulatát hozza vissza, ám modern összeállításokban ugyancsak megállja a helyét.

hirdetés

A retró divat újabb hulláma sepert végig tavasszal a kínálaton, ami elhozta magával az ötvenes-hatvanas évek legnépszerűbb fazonjait, mostanra pedig a körszoknya trendje is beérett, olyannyira, hogy az egyenes vonalú szoknyaszabás mellett ez a legnépszerűbb nyári sikk.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Tény, hogy tudni kell viselni, mert az úgynevezett „full skirt”, vagyis a szimpla és dupla körfazon meglehetősen terebélyes, ráadásul a midi változatai lábszárig, a maxi verziói pedig bokáig érnek. Így valóban rizikós darabnak minősülnek az alakformáló hatás szempontjából, ennek ellenére az alacsonyabb termetű nőkön is nagyon csinosak lehetnek, minden a megfelelő kombináción múlik.

Nem mindegy, milyen fazonú ruhadarabok találkoznak az öltözékben, és a cipő formája, kialakítása ugyancsak lényeges, hogy a széles szoknyaszabás ne nyomja össze a sziluettet. Alapvetően a körszoknya a derékvonalra helyezi a hangsúlyt, a lábakról pedig eltereli a figyelmet, többnyire csak a karcsú boka, a nőies, kerekded csípővonal, valamint a derékcsúcs kerül fókuszba, ahogy anno Christian Dior megálmodta.

A körszoknya igazán sokoldalú darab: vagány és nőies szettekben is megállja a helyét

A tervezők eredetileg tavaszi darabnak szánták az idei szezonban, de olyan népszerű lett a sokféleképpen variálható körszoknya, hogy a lengébb nyári változatai is befutottak a kínálatba.

A magasított, hosszanti derékszabáshoz ráncolással igazítják hozzá a bővebb, körszabású anyagrengeteget, így a hosszanti redők nemcsak lágyabb esést biztosítanak a terebélyes szoknyatípusnak, hanem optikailag nyújtják az alakot.

Ehhez azonban jól kell megválasztani a szoknya hosszát, ugyanis nem túl előnyös, ha a vádli legszélesebb területéig ér, sokkal nőiesebb lesz az összkép, ha valahol a boka felett végződik a fazon.

Meglepő módon tornacipővel, lapos talpú vászoncipővel is jól mutat a bájos körszabású szoknya, gondolj csak az ötvenes évek Amerikájára, ahol copfos lányok teniszcipővel viselték a szűkített derekú, terebélyes, alsószoknyás fazonokat.

A mai, divatos öltözékekben azonban modern papucsokkal, keskeny orrú balerinacipőkkel, valamint magas sarkú és törpesarkú szandálokkal is bátran összeboronálhatók.

Tulajdonképpen a körszoknya egyszerű fehér pólóval kombinálva éppolyan nőies, mintha megbolondítod az összképet egy rövid fazonú, elegáns blézerrel, amely francia stílust csepegtet az öltözékbe.

A nyolcvanas évekből átemelt maszkulin stílus népszerű elemei úgyszintén összehangolhatók az egyszerű midi- vagy maxiszoknyával, de egyszerű sportos atlétával, divatos csíkos inggel vagy bármilyen letisztult toppal megalapozhatod a sikkes megjelenést, hiszen még a lezser stílusjegyek sem tudják háttérbe szorítani a körszoknya elbűvölő nőiességét.

A drámai és a vidéki romantika úgyszintén passzol ehhez a darabhoz, fodros blúzzal vagy farmerdzsekivel megbolondítva egyaránt különleges összhatást érhetsz el.

A divatbloggerek teljesen beleszerettek a körfazonú szoknya sokoldalú stílusába, a vakációhangulatú öltözékeiket most leginkább erre a darabra alapozzák.

Ha szalmatalpú lábbelivel, tengerészstílusú toppal és kalappal kombinálod, igazi retró díva lehetsz a vízparton.

A körszoknyás szetteket nem kell túlgondolni, a szezon népszerű szoknyatípusa bármilyen stílusban roppant nőies.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés