Azért szeretjük a sokoldalú ruhadarabokat, mert segítenek minket a változatos öltözködésben. Így egy héten akár többször is fel tudjuk venni kedvenc holminkat, mégis más-más stílusban jelenhetünk meg. A midiszoknya sokféle variációban bekerülhet az öltözékbe tavasszal és nyáron. Nőies alternatívákat mutatunk arra, hogyan, és hányféleképpen viselheted.

hirdetés

 

Több szempontból is érdemes lecsapni egy divatos, pilszírozott szoknyára, pláne, ha midifazonról van szó. Elsősorban, a kényelmes hossza miatt tud nagyon hasznos választás lenni, hiszen akár biciklire is pattanhatunk vele, nem fenyeget váratlan villantással, ha kicsit alákap a szél.

Ráadásul ezerféleképpen hordható, hiszen a sportos lazaság és az elegancia sem áll tőle távol, és hosszanti redővel optikailag megnyújtja a lábakat. Akkor is ideális, ha valaki slankítani szeretné a csípővonalát, vagy nem szívesen mutogatja a combjait. Sokan előszeretettel viselnek hozzá sportos edzőcipőt, amely a napjainkban közkedvelt trendi fehér színben is elegáns hatást kelt. A midiszoknya jól kihasználható alapdarab, hiszen blúzzal és blézerrel, valamint egyszerű pólóval és bőrdzsekivel egyaránt jól mutat.

Midiszoknya tavasszal és nyáron: 9 példa arra, milyen sokoldalú

A tavaszi időjárás általában rendkívül szeszélyes, egymást váltják a hűvös és meleg napok. Gyakran előfordulhat, hogy reggel még kabát kell, délután azonban már pólóban flangálhat az ember lánya. Nehéz ilyenkor minden eshetőségre felkészülve, praktikusan, ámde nőiesen felöltözni. A midiszoknya nagy előnye, hogy vékonyabb harisnyával, átmeneti szövetkabáttal, vagány dzsekivel, és nyárias holmikkal egyaránt divatosan és ízlésesen összeboronálható, még a vastagabb pulóvereket, kardigánokat is elbírja. Ennek köszönhetően, tavasztól őszig bármikor hasznát veheted ennek a szuperül variálható, sikkes kreációnak.

A videóban többféle stílusban vonultat fel szetteket a vlogger, melyek közül némelyik akár az irodában is megállja a helyét. Ennek ellenére egyik összeállítás sem merev vagy szigorú, sőt, a kényelmi szempontoknak éppúgy megfelelnek.

 

A midi a mid-calf elnevezésből ered, ami egy vádli közepéig érő fazont foglal magába. Éppen ezért, a bokáig érő hossz előnytelen lehet, összenyomhatja a testet. A tökéletes szoknyahossz a vádli legszélesebb pontja alatt, vagy felett helyezkedik el.

A magas derekú, hosszában ráncolt verziók vékony és teltebb nőkön egyaránt jól mutathat, csupán meg kell találni a testalkathoz leginkább passzoló, előnyös fazont. Nem lesz az igazi, ha a vádli legszélesebb részét „vágja el” a szoknya alja, és vastag boka esetén arra is törekedni kell, hogy csinosabb kialakítású, a szoknya szabásához úgyszintén passzoló lábbelit válasszon az ember.

 

Az alacsony termetűeknek továbbá érdemes apró trükkökkel a derékra helyezni a hangsúlyt, például egy divatos öv használatával. A szoknya többi pontján ilyenkor nem árt kerülni a vízszintes vonalakat, melyek széltében széthúzzák a sziluettet.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotó: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés