Nyakunkon a nyár, az egyre kellemesebb időjárás pedig kedvez a sportoknak és szabadidős tevékenységeknek. Edzéshez vagy hétköznapi kimozduláshoz is a sneaker a legjobb választás. Edzőcipő annyi van, mint égen a csillag, így nem árt tudni, hogyan, milyen tulajdonságok alapján érdemes lábbelit választani annak érdekében, hogy kényelmes legyen, emellett pedig a stílusodhoz is passzoljon.

hirdetés

A sportcipők sokoldalúak, hiszen nem csak edzéshez lehet felkapni őket. Ha sokat gyalogolsz, örülni fog a lábad egy komfortos kialakítású darabnak, ami ráadásul még divatos is.

Előnyük, hogy farmerral ugyanúgy viselhetőek, mint edzőruhával, de a menő dizájn mellett a speciális kialakítás miatt éppúgy szerethetőek. Kevés manapság az olyan lábbeli, amelyben egy hosszabb városi séta nem jelent tortúrát, ehhez persze a strapabíró fazon úgyszintén fontos.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Mi a helyzet a méretezéssel?

Minden gyártó saját méretezést használ, ezért a cipő kiválasztásakor ne feledd pontosan ellenőrizni, milyen cipőszám lesz a megfelelő. Nem elég, ha tudod, hányas a lábad, érdemes mindig szemügyre venni az egyes modellek mellett elhelyezett mérettáblázatokat. Fazontól függően, van, amiből egy számmal nagyobb, és van, amiből kisebb kell.

Nem árt alaposan megismerni a lábad sajátosságait és méreteit is – ezt könnyen megteheted otthon, például úgy, hogy egy sima papírlapon körülrajzolod a lábad. Ez azért szükséges, mert sokszor nem csak a talp hossza, hanem a lábfej boltozata és szélessége is számít.

A sneakerek kényelmes lábbelik, ami többek között a speciális technológiáknak és betéteknek köszönhető. Emellett jobb stabilizációt és párnázottságot biztosítanak, amelynek hatására több órán keresztül is viselhetjük a cipőt, anélkül, hogy sajogni kezdene a bokánk, a sarkunk, vagy a talpunk.

Mire kell figyelned a sneaker kiválasztásakor?

  • Méret: ajánlott, hogy a cipő körülbelül 0,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a lábad.
  • Fűzőrendszer: ennek köszönhetően a lábfej merevebbé válik a cipőben, így az kevésbé lesz hajlamos a sérülésekre.
  • Anyag: a bőr tartós, a hálós anyagok pedig garantálják a cipő szellőzését. A jól megválasztott anyag könnyen tisztán tartható, és hosszú ideig megőrzi tulajdonságait.
  • Az alkalmazott technológia: célszerű olyan cipőt választani, amelynek vastag, energiaelnyelő talpa van, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsa a lábfej számára.

Azért az sem baj, ha divatos és szemrevaló

A sneakerek választéka igazán széles, így mindenki megtalálhatja a számára a legmegfelelőbbet. Tökéletes és megunhatatlan választásnak számítanak a fehér és fekete modellek, amelyeket elsősorban sokoldalúságuk miatt tartanak sokra – szinte bármilyen öltözékhez, még a kissé elegánsabbakhoz is jól passzolnak.

Meghatározó trendek a 2021-es tavaszi-nyári szezonban

Idén a színes cipők számítanak a legdivatosabbnak. Ezért érdemes vibráló árnyalatú, színes betétekkel dekorált modelleket választani. A letisztult stílus kedvelőinek jó választás lehet egy klasszikus, sportos változat. Az influencerek ma már az úgynevezett daddy shoes-t és a futócipőket -például a New Balance népszerű modelljeit – részesítik előnyben.

 

A kosárlabda sporthoz fűződő teremcipők a sneakerek stílusában is visszaköszönnek, azaz a bokát fedő, kissé magasabb felsőrésszel bíró cipők – mint amilyen a Jordans – szintén kényelmessé, sportossá, és izgalmassá varázsolja a lezser szettet. Ez a szezon ontja magából a kilencvenes évek divatinspirációit, számos visszatérő fazon bukkan fel a divatban: így a vastag talpú sportcipők a legmenőbb trendek közé tartoznak.

Szuper választékot találsz az ecipo.hu-n, ahol olyan jól bevált márkák szerepelnek, mint az Adidas, New Balance, NIKE, Puma, Reebok, Vans.

Forrás: ecipo.hu

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images, ecipo.hu.

 

  • Megosztás:
hirdetés