A lapos talpú papucs már nem csak a nyaralás kényelmét szolgálja, hiszen egy ideje az utcai trendekbe is befurakodott. Ám ahhoz, hogy ne lógjon ki az öltözékből, a jól megválasztott stílus elengedhetetlen.

Kényelmi szempontból, sok nő imádja a papucsokat, bár hozzátesszük, azért nem mindegyikben lehet könnyedén, kecsesen, és főleg egyszerűen járni. Érdemes tehát olyan dizájnt választani, amely jól fogja a lábat, nem balesetveszélyes, és megkockáztatjuk, még sietésre is alkalmas.

Ha akad ilyen figyelemre méltó darab, már csak az öltözék stílusát kell belőni hozzá, mert a papucs bizony, önmagában nem igazán hordozza a nőies faktorokat. Hozzá kell adagolni tehát, olyan ruhafazonokkal, melyek lapos lábbelivel is eszméletlenül jól mutatnak.

A papucs ugyebár, hozza a könnyedséget, a nyári életérzést, így egy kis romantika és lazaság igazán belefér. Bátran játszhatsz a színek összhangjával és a retró fazonokkal, hiszen a bővülő szoknyás midi és maxi ruhaszabások nem feltétlenül igényelnek hegyes orrú topánokat, illetve magas cipősarkakat.

Ha papucsban vagy, érdemes a derekadat hangsúlyozni. Ez egy jó trükk arra, hogy ne tűnj alacsonyabbnak, vagy zömökebbnek. Ha rövidnek érzed a lábaidat, a rakott szoknya jó megoldás, mert hosszanti redőivel megnyújtja az alakot, ugyanakkor roppant nőies.

A rafia papucsok tökéletesen beleillenek a mediterrán stílusokba: ne félj a hangsúlyos, színes kiegészítőktől, de nem árt, ha az öltözéked minden darabja harmonizál egymással.

Vízparti nyaraláshoz, de nyáresti kötetlen programokhoz is tökéletes egy ilyen szett, melyben a lábujjakat fedő papucs cseppet sem töri meg a nőies stílust. A lenge kaftánruhákban nem kell csalódnod, papuccsal is mindig jól mutatnak.

Vannak, akik úgy tartják, hogy a papucs nem utcára való. Ez a kép a bizonyíték arra, hogy csak rá kell találni egy igazán sikkes darabra, ami ahelyett, hogy lerontaná, inkább feljavítja az összképet.

Igaz, nemcsak a gyöngyös papucs érdeme, de az egész szett nagyon bájos úgy, ahogy van.

Mihez is illenének jobban a papucsok, ha nem a virágos ruhákhoz? Mindegy, hogy rusztikus, vagy Grace Kelly-stílusú, biztos, hogy papuccsal is éppolyan nőies lesz, mint telitalpú szandállal, vagy körömcipővel.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés