A magyar tervezők már le is fektették a 2024-es tavaszi, illetve nyári divat alappilléreit. Elképesztően izgalmas, nőies és stílusos szettekkel készültek a divathétre, a jövő évi trendek gyönyörű színeket és könnyed fazonokat ígérnek.

hirdetés

A magyar tervezők lefektették a tavaszi divat alapjait

Még épphogy elkezdődött az őszi szezon, de érdemes képbe kerülni azzal kapcsolatban, hogy melyek lesznek a jövő tavaszi-nyári divat legfontosabb, legsikkesebb kulcsrészletei. A Magyar Divat & Design Ügynökség augusztus 28. és szeptember 3. között rendezte meg a régió egyik legfontosabb szakmai eseményét, a Budapest Central European Fashion Weeket, immáron tizenkettedik alkalommal.

Az eseménysorozatnak ezúttal a Millenáris épületei adtak otthont, ami már önmagában hozzájárult a pezsgő, modern hangulathoz. Visszatért a klasszikus catwalk koncepció, a modellek elképesztően sikkes ruhákban vonultak végig a kifutón, a közönség pedig – köztük mi is – egyik ámulatból esett a másikba. A hihetetlenül menő trendek mellett az apró részletekkel, a vibráló árnyalatokkal és a különleges fazonokkal bűvölték el a közönséget a tervezők.

A galériában összeválogattuk a legütősebb szetteket a magyar márkák kínálatából. Sikkes darabokban, nőiességben nem lesz hiány 2024 tavaszán!

 

A fashion week keretein belül felvonultatott magyar márkák nagy hangsúlyt fektettek a tavasz légiességére és a nyár szenvedélyes vibrálására. Az elmúlt időszakban felértékelődött az emberekben az élmények megélése és a tapasztalatok szerzése, mindez pedig a divat alakulásában is érzékelhető. Érezhetően nagyobb a kényelem iránti igény, és a jövő évi szezonra tervezett kollekciók szintén azt bizonyítják, hogy nem feltétlenül kell feszengős szetteket ráerőszakolni magunkra ahhoz, hogy elegánsak, sugárzóak legyünk a mindennapokban.

A kifutón megjelenített színkavalkádból és a fazonok változatosságából egyaránt átjött, hogy a magyar divat egyre szabadabban gondolkodik a stílusok, trendek, hangulatok terén. Ahogy megjelentek a modellek a kifutón, minden pillanatban akadt egy-egy kedvenc összeállításunk. Ám ahogy érkeztek az újabb darabok, jóformán egyre nehezebb lett a döntés, melyikhez is kapcsolódunk igazán.

Mindez nem csupán a tavaszi trendek erősségét igazolja, hanem azt is, hogy a márkák szezonról szezonra meg tudnak újulni, izgalmas és sikkes darabokkal pezsdítik fel a divat vérkeringését. Ugyanakkor ügyesen hidat teremtenek az eltérő, különböző stílusok között, így például a laza, vagány öltözékeket kedvelők is könnyedén közelebb érezhetik magukhoz az elegánsabb összeállításokat, ahogy a nőiesebb fazonok kedvelői éppúgy megtalálhatják számításukat a lezserebb szettek között.

Újítások és fantasztikus hangulat a BCEFW-n

Ismét kapott némi újítást az eseménysorozat. Már a téli bemutatók során érzékelhető volt a változtatás, ugyanis az őszi darabokat a tervezők egy-egy prezentáció keretein belül mutatták be. Most visszatért a klasszikus, kifutós formátum, azonban a catwalk show-k mellett megtartották a prezentációk koncepcióját is, melynek most izgalmas keretet adtak.

 

A BCEFW-események történetében először kialakított Fashion Hub a tervezők prezentációi mellett számos izgalmas programot kínált a nagyközönség, kiemelten a fiatal korosztály számára azzal a céllal, hogy közelebbről megismerhessék a divat világát és a kreatív ipar kulisszatitkait.

Olyan, nem mindennapi előadásokon keresztül, amelyek a Streetstyle fotózás témájába vagy a TikTok-trendek univerzumába kalauzolnak. Ezen túl további izgalmas témájú workshopok és kerekasztal-beszélgetések, valamint pop-up store is várták a látogatókat. Tovább bővült a side eventek köre is, a rendezvény teljes ideje alatt, Budapest több helyszínén kapcsolódhattak a divatszakma vérkeringéséhez az érdeklődők.

 

A 2024-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató BCEFW mindezek mellett abban is frissült, hogy új szakmai kritériumrendszer alapján kerültek meghatározásra a rendezvény kategóriái, a részletesen definiált keretek pedig a jelentkezés folyamatát is segítették.

Az új koncepció a Magyar Divat & Design Ügynökség által 2023 januárjában létrehozott Advisory Board javaslatai alapján valósult meg, amelynek elsődleges célja a BCEFW vonzerejének fejlesztése, elősegítve a közép-kelet-európai országok közötti együttműködést annak érdekében, hogy még hatékonyabban hívják fel a nemzetközi szakma figyelmét a térség kreatív versenyképességére.

Képek: HFDA/The Sparkle Content.

Forrás: HFDA.

  • Megosztás:
hirdetés