Az álomszép cipőkreációkon túl szép számmal találhatunk alapos mellényúlásokat is az idei palettán. A tervezők képzelete gyakran túlszárnyalja a hordhatóság határait, de ez a tény sokakat nem tántorít el attól, hogy a trendkövetés hevében igent mondjanak az extrémebb, vagy akár ronda darabokra. Vannak, akiknek egy érdekes fazon nem a különcködést, hanem a divat egy magasabb szintjét jelenti, így egyik lábbeliről sem jelenthetjük ki igazán, hogy feleslegesen került ki a polcokra, mert gyakran az ízléstelennek vélt dizájnok lesznek a legfelkapottabbak.

hirdetés

A tervezők az utóbbi években alaposan visszanyúltak a múltba, és míg korábban csak apránként szivárogtak be a letűnt idők trendjei, addig idén lépten-nyomon retró darabokba botlunk. A múltbéli kreációk alapos vérfrissítésen estek át, majd felújítva kerültek be a mai irányzatok közé. Bár a legtöbb cipő és csizma kifejezetten sikkes viseletnek minősül, azért akadnak mellényúlások is szép számmal.

Ezek a ronda cipők felkapottabbak, mint gondolnánk

Valóságos kavalkádnak lehetünk a szemtanúi, amelyben a nőies lábbelik mellett az otromba kreációk is helyet kapnak. Idén már a kifinomultságukról elhíresült tervezők sem maradtak meg a visszafogottság vonalán, sőt, sokan közülük az extravagancia felé fordultak, és a kecses topánokon túl, a divatosnak kikiáltott csotányroppantó csizmákat úgyszintén beemelték kollekcióikba.

A múltbéli trendeket vegyítő lábbelik természetesen nem maradtak meg a  kifutók és divatfotók világában, szinte azonnal bekerültek az utcai divatba. Bár a fura fazonok zömét egyelőre a luxusmárkák népszerűsítik, ez az irány alaposan rányomja a bélyegét a fast fashion márkák kollekcióira.

A chunky edzőcipő szintén elsőként a luxusmárkák kifutóin bukkant fel, majd pár szezonnal később, már az összes ismert márka polcán ott virított az ormótlan lábbeli. Bár a divatóriások legtöbbször a vásárlói igényeket helyezik előtérbe, így sokkal hordhatóbb darabokat alkotnak, néha egy-egy trendhullámhoz kapcsolódva, igencsak megkérdőjelezhető kreációkkal jelentkeznek. A tömbsarok már befurakodott a trendek közé, és talán csak idő kérdése, míg a hetvenes évekből átemelt patasarok átveszi az uralmat.

A különc lábbelik tehát meghódították az utcai divatot, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a divatimádók körében! A tervezők néhány kreáció esetében alaposan túlzásba estek, és elképzelni sem tudjunk, hogy mi jöhet még! Ha kíváncsi vagy, hogy mivel keltenek most feltűnést a divatfővárosokban, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Matthew Sperzel / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images. 

 

  • Megosztás:
hirdetés