Beköszöntött a hűvösebb, esős idő, így lassan előkerülhetnek az őszi csizmák, amelyek a praktikumon túl az esztétikai elvárásoknak is eleget tesznek. A divat igazán változatos idén, ennek köszönhetően sokféle kreációval találkozhatsz az üzletek polcain. Ám van két fazon, amelyet mindenképp megéri beszerezni, hiszen ezek a lábbelik szinte minden stílusban megállják a helyüket.

hirdetés

Az őszi divat az első hetekben a változatosságról szól, hiszen ilyenkor könnyedén játszadozhatunk a bermudákkal, kombinálhatjuk a nyári ruhákat sportcipővel. Előkerülhetnek a könnyed kabátkák, a vékony pulóverek és az izgalmas csizmák, amelyek minden szerelést sokkal vagányabbá tesznek.

Idén igazán változatos a felhozatal, szinte minden színben, fazonban találunk lábbelit a kínálatban. A határ csak a csillagos ég. Ám a különféle divatdarabok sokszor csupán egyetlen szezonra szólnak, és megeshet, hogy a kombinálásuk sem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondoltuk. Ezért érdemesebb olyan kreációt választani, ami mindenhez passzol, így az átmeneti szezonban a ruhatár egyik alapja lehet.

Letisztult őszi csizmák, amelyek nem hiányozhatnak idén a ruhatárból

Az egyszerű lábbelik minden szerelést nagyszerűen kiegészítenek, ha pedig semleges árnyalatú darabokat választasz, akkor garantáltan elő tudod őket kapni minden esetben. Két fazon van, amelyet mindenképp megéri beszerezni.

Fekete bokacsizma

A letisztult, egyszerű bokacsizma alapdarab, enélkül nem kezdődhet el az átmeneti szezon. Idén főként a kilencvenes éveket idéző kreációk vannak porondon, az efféle lábbelik pedig jól mutatnak a többi nosztalgikus divatelemmel. A lapos és a magas sarkú fazonok egyaránt előkerülhetnek. A túlságosan magas sarkak ősszel kimaradhatnak, már a pár centis sarokmagasság is nőiesen hat.

A fekete bokacsizma elképesztően nőiessé teszi a bőrhatású szoknyát és a kötött pulóvert. Ezt az összeállítást bármikor elsütheted, amit hűvösebb időben kiegészíthetsz harisnyával, kabáttal.

A bézs színű nadrág a nyár egyik nagy kedvence volt, ezt a darabot pedig ősszel is ki tudod használni. A bézs színpaletta csodásan illeszkedik az évszakhoz. Az A vonalú nadrágokat mindenképp érdemes kipróbálni, mert szépen formálják az alakot optikailag.

A kockás minta az egyik legkelendőbb printnek számít a szezonban. Idén kísérletezz bátran a különféle motívumokkal, akár keverheted is őket.

Fekete bakancs

A bakancs sokáig nem volt a nőies ruhatár része, ám a megfelelő kreációkkal házasítva bekerülhet a sikkes megjelenésbe. A lábbeli nem szab gátat az eleganciának, nőiességnek, a stílusmixelő trendeknek köszönhetően pedig akár a kedvenc romantikus, pliszírozott szoknyáddal vagy virágos ruháddal is viselheted.

A nőies kosztümök a szezon kihagyhatatlan darabjai. A csinos rakott szoknyák és a blézerek elegánssá teszik a megjelenést. A vagány lábbelik az efféle összeállításokat is képesek felpezsdíteni. A klasszikus szövetanyag mellett előkerülhet a buklé és a tweed.

 

A ballonkabátokat is színesebbé, feltűnőbbekké teheted. Kerülhet a derékra egy díszes öv, a bakancs pedig csak még vagányabbá varázsolja a végeredményt. Ha színes kabátkát választasz, akkor lesz igazán tökéletes az összhatás. Az anyagokkal egyaránt trükközhetsz, jöhet a szatén és a tükörbársony.

 

A szezon megidézi az ötvenes évek sikerkreációit, így ismét előkerülhetnek a New Look jól ismert fazonmegoldásai. Az A vonalú szoknyák, a csinos kabátkák jól mutatnak a vagányabb, merészebb bakanccsal. Nem üt el a nőies vonalvezetéstől, csak sokkal urbánusabbá, bátrabbá teszi az összképet.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Edward Berthelot / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés