Ezek a divatos csizmák lesznek a nőies szettek alapjai az idei szezonban. Változatosak, izgalmasak, mégis tökéletesen passzolnak a letisztult összeállításokhoz.

hirdetés

A csizmavásárlás talán még a tökéletes farmerfazon megtalálásánál is nagyobb feladat. A megfelelő lábbeli egyszerre kényelmes, meleg és divatos, ráadásul az sem árt, ha kellőképpen passzol az aktuális ruhatárunkhoz. A divattanácsadó szerint idén három olyan csizmafazon van, ami határozottan vezeti a népszerűségi listákat, és remekül mutatnak nőies, letisztult összeállításokban.

A divat idén elképesztően sokoldalú, ami a csizmakínálaton is abszolút érzékelhető. A rövid és hosszú szárú változatok egyaránt trendivé váltak 2023-ra, miközben a magas sarkú és lapos talpú verziók szintén megtalálhatók a repertoárban. Ennek köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja a személyes stílusához leginkább passzoló csizmát, ám van három olyan fazon, aminek senki nem tud ellenállni idén. Mindegyik szuperül mutat a hétköznapi összeállításokban, mégis egészen más kisugárzást kölcsönöznek az összképnek.

Izgalmas csizmák lesznek a nőies szettek kulcsdarabjai idén

A hosszú szárú csizmák néhány évvel ezelőtt egy kicsit talán háttérbe szorultak, idén azonban egyértelműen a legnépszerűbb, legkeresettebb fazonná váltak. A térdig vagy éppen térd alá érő csizmaszárral a divat szempontjából nemigen lehet hibázni, na persze az alkati adottságokat mindig célszerű figyelembe venni a fazonválasztáskor. A tömbsarkú darabok határozottan tarolnak az őszi-téli időszakban, ám a lovaglócsizmákra hajazó lapos verziók is gyakran tűnnek majd fel az utcákon.

A legtöbben hosszú szoknyával viselik a magas szárú csizmákat, az összkép ebben az esetben lehengerlően nőies kisugárzást eredményez. Ha nincs erős színkontraszt, a hosszú szárkialakításnak köszönhetően a lábbeli szépen nyújtja a lábakat, optikailag magasabbnak, karcsúbbnak láttatja az alakot.

A chelsea-fazonú csizmák szintén nagyot mennek majd az idei téli szezonban, habár már sokan azt gondolták, hogy teljesen eltűntek a kínálatból. A késlekedő megjelenésüket valószínűleg a hosszúra nyúlt indián nyár okozta, ám úgy tűnik, 2023-ban is abszolút listavezető lesz a kényelmes, trendi fazon. Az irodai szettekkel tökéletes összhangot alkotnak, de farmernadrággal vagy éppen szoknyával szintén kifejezetten előnyös hatást keltenek. Manapság már nem divat a nadrág szárát a rövid bokacsizmába dugni, sokan inkább eleve bokavillantó farmert választanak, vagy felhajtják a nadrág alját úgy, hogy az éppen a csizma száráig érjen.

Bármilyen meglepő, egy egyedi, merész fazon is ott lapul a top háromban. A westernfazonú csizmák hatalmas lendülettel törnek előre idén, népszerűségük pedig egyáltalán nem véletlen. A hétköznapi, nőies szetteket látványosan felturbózzák. Izgalmasak, vagányak, mégis előcsalogatható belőlük egy csipetnyi finom elegancia, amitől sokkal különlegesebbé válik a megjelenés.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés