A magas sarkú cipő viselése jelentős mértékben hat az önbizalomra, így nők milliói hordják ezt a darabot nap mint nap, még akkor is, ha néha elképesztően kényelmetlen tud lenni. Nem csupán abban látják előnyét, hogy hosszítja a lábakat és javítja a tartást, hanem leginkább a határozottságot és nőiességet sugalló tulajdonságai miatt kedvelik. A körömcipőn kívül bármelyik csinos kialakítású, magas sarokkal ellátott csizma úgyszintén hasonló hatással lehet viselőjére.

hirdetés

 

A magas sarkú cipő több úton is hat az önbizalomra

Nőies megjelenést kölcsönöz

Egy gyönyörű magas sarkú cipővel nem lehet mellélőni akkor, ha valaki igazán elegánsnak, nőiesnek szeretné érezni magát. Egy formális viseletet megkövetelő eseményen alapvető, hogy a szettet egy visszafogottságában is látványos magas sarkú cipővel koronázzuk meg, azonban a mindennapok során is megbolondítható az egyszerűbb szerelés egy efféle lábbelivel, feltéve, ha magabiztosan, kecsesen tud járni benne az illető.

Ebben az esetben a cipellő megdobja az önbizalmat: a legtöbben sokkal vonzóbbnak, elegánsabbnak érzik magukat a magasabb sarkakkal rendelkező lábbelikben, ezért sokkal határozottabbá, kezdeményezőbbé válnak, amikor ezt a kiegészítőt választják.

Javítja a tartást

A megfelelő testtartás nagyon sokat számít, nagyban hozzájárul a kellő mértékű önbizalomhoz. Egy elegáns szerelésben különösen fontos, hogy a viselője kihúzza magát, azonban a mindennapok során is jelentős javulást hoz a magabiztosság terén a tökéletes tartás. A magas sarkú cipők nem a legstabilabb darabok, pláne ha tűsarkú kreációról beszélünk. Ennek köszönhetően arra ösztönzik az embert, hogy ne dőljön és görnyedjen előre, hanem egyenes háttal tartsa meg egyensúlyát, így szemmel láthatóan javítják a testtartást.

Magas sarkakon egyensúlyozva ráadásul csak aprókat tud lépni az ember lánya, ami sokkal kecsesebb látványt nyújt, mint amikor valaki trappol. Persze, ha sietősen kell haladni, nem éppen ez a lábbeli a legjobb barátja a nőknek, sőt, megvan a maga veszélye a gidres-gödrös utakon való tűsarkús rohamnak. Nem erre találták ki ugyanis, ezért érdemes alaposan átgondolni, mikor ölti magára az ember az égimeszelő darabokat.

Magasabbá tesz

Sok alacsony termetű nő szeretne magasabbnak tűnni, már csak azért is, mert a legtöbb divatos ruha fazonja jobban érvényesül, ha pár centivel hosszabbak a lábak. Meglepő talán, de rengeteg nőnek okoz gondot a testmagassága. Vannak, akiknél ez komoly testképkrízist okoz, mert úgy érzik, eltűnnek a tömegben, vagy emiatt másképp kezelik őket. Egy-egy komolyabb eseményen, vagy akár munkahelyen való megjelenés is előhozhatja a stresszt, aminek hátterében önbizalomhiány állhat.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Egy alacsony nő számára hatalmas löketet ad a magas sarkú cipő vagy csizma viselése, hiszen ezáltal a magasságából adódó kisebbségi komplexus érzete megszűnik, sokkal magabiztosabban áll mások elé. Egy jól kiválasztott darabbal akár 10-15 centivel is növelhető a testmagasság, így a cipő egészen más kisugárzást és megjelenést kölcsönöz viselőjének. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne csupán egy cipő viselésétől várja az ember a belső változást, vagyis azt, hogy elfogadja önmagát. A magas sarkú csizmák és topánok sajnos hosszú távon a bokaszalagokra is rossz hatással lehetnek, vagy deformációt okozhatnak a lábboltozatban.

Nyújtja a lábakat

A rövidebb, tömzsibb lábakkal rendelkező nők azért imádják a magas sarkú cipőket, mert optikailag nyújtják a lábakat. A legtöbben emiatt viselik a lehető leggyakrabban, annak ellenére, hogy vannak hátrányai. Többek között például az, hogy a napot sajgó lábakkal zárja az ember. A hosszú szárú csizmák, főleg, ha kicsit meg van emelve a talpuk, jóval keskenyebbnek és hosszabbnak mutatják a lábakat, már amennyiben megfelelő a fazon.

Ha olyan helyre mész, ahol különösen fontos a tökéletes megjelenés, mindenképpen ajánlott egy szép pár magas sarkú cipő választása az alkalomra. Szoknyák viselésekor sokkal kecsesebb, nőiesebb összhangot teremt, és egyensúlyba hozza az arányokat, ha az alsótest zömökebb és rövidebb.

Télen is van megoldás

A téli hidegben is van megoldás az önbizalom növelésére. A magas sarkú csizmák igazán divatosak manapság, hihetetlenül feldobnak egy mindennapos, egyszerű szettet is. A fagyos időben ajánlatos a vastagabb sarokkal rendelkező darabok választása, hiszen ezekben a darabokban a járás és az egyensúly is sokkal stabilabb. Egy kifinomult, nőies szövetkabáttal párosítva garantáltan egy határozott, magabiztos nő képét sugározza a csizma viselője.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés