Tévedés, hogy a közösségi média csak a fiataloknak lett kitalálva, ahogyan az is, hogy ötven felett már nem lehet divatosan öltözködni. Ezek a nők bebizonyították, hogy az idő múlásával megőrizhető a nőies megjelenés, és bármilyen korban el lehet kezdeni az influenszerkedést.

hirdetés

Divat ötven felett

Az Instagram tele van fiatal nőkkel, akiket milliók követnek, és mindig a legújabb kreációkat viselik. Az elmúlt években viszont az idősebb generáció felfedezte az egyik legnépszerűbb közösségi oldalt, és több középkorú nő is elkezdett blogolni, vagy épp influenszerré vált. Amellett, hogy a legdivatosabb darabokat viselik, mégis nőies és időtálló a megjelenésük. Hiszen nekik már sokkal több tapasztalatuk van arról, hogy mi az igazán előnyös viselet számukra.

Rendszerint csodás képek készülnek róluk, amelyeken legtöbbször színes, de a koruknak megfelelő összeállításokat viselnek. Bebizonyítva ezzel, hogy a divatos megjelenés nem korfüggő. Ahogyan az sem, hogy ki válik népszerűvé a közösségi médiában, hiszen már nem húszévesek, mégis nagyon sokan követik őket. Ezzel példát mutatnak minden nőnek, hogy ötven felett is lehet friss az összhatás.

A színes és mintás darabokat ötven év felett sem kell elfelejteni, mert pont annyira kelt fiatalos összhatást, amennyire ez szükséges. Az influenszer az ősz tincsei ellenére is nagyon nőies, és egyáltalán nem tűnik öregebbnek a koránál, sokkal inkább vagány hatást kelt. Idén nyáron divatosak a fodros maxiruhák, a képen látható változat pedig mindenki számára előnyös, mivel szépen kiemeli a derekat.

A vibráló színekről sem érdemes megfeledkezni, mivel fiatalossá varázsolják a megjelenést. A sötét tónusok inkább öregítenek, ezért mindenképpen ajánlott világos árnyalatokat választani. Az eleven koloritokat bátran össze lehet boronálni egymással, nyáron pedig szinte kötelező. Idén nagyon divatosnak számít a kék-citromsárga, a piros-rózsaszín, vagy a narancssárga-zöld kombináció. Ha nem szeretnél teljesen színes darabokat viselni, akkor válassz élénk kiegészítőt, azzal is remekül feldobhatod az összhatást.

Idén az egyik legdivatosabb szín a levendula, ez ebben az összeállításban is megjelenik. A hűvösebb napokon viselhetsz például egy lila blézert bézzsel vagy fehérrel. Bár az oversize darabok nagyon közkedveltek, ötven felett már kifejezetten nem ajánlottak, mivel túlzottan elrejtik az alakot, és egyáltalán nem nőiesek.

A fehér ruha és a farmerdzseki a női ruhatár alapdarabjai, amelyeket könnyű kombinálni, és szinte bármikor viselhetőek. A ruha lehet hosszú, vagy rövid, a legfontosabb, hogy a testalkatnak megfelelő legyen a fazon. Érdemes derékhangsúlyos darabot választani.

Egy kis fekete ruhára mindenkinek szüksége van, hiszen alkalmas elegáns eseményekre, egyszerű vacsorára, vagy akár a munkahelyre. Szó szerint bármivel viselhető, ezért változatossá tehető a megjelenés. Ha élénkebb színű blézerrel, kabáttal viseled, sokkal fiatalosabb lesz az összhatás, ezek a darabok elveszik a fekete komorságát.

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés