A kötött ruha minden évben előkerül az átmeneti szezonban, sokan mégis ódzkodnak ettől a ruhadarabtól, nem véletlenül. A manapság oly divatos oversize fazonok rosszul kombinálva előnytelenül formálhatják az alkatot. Ám nincs minden veszve, mivel a megfelelő szabásvonalnak és pár kiegészítőnek köszönhetően igazán csinos lesz a megjelenés.

hirdetés

A kötött ruha rengeteg előnnyel rendelkezik, mivel könnyű rétegezni, vastagabb anyagból készül, így az őszi-téli szezonban könnyedén feldobható vele a megjelenés. Éveken keresztül a rövidebb, zsákfazonok hódítottak, melyek egyedül az üzletekben, a próbababákon mutattak jól. A valóságban ezek csúnyán összenyomhatják, szélesíthetik a sziluettet.

Szerencsénkre a tervezők is felismerték a népszerű ruhadarab hiányosságait, így idén már olyan kreációk színesítik a kínálatot, amelyek nem szabnak gátat a nőiességnek. A legtöbb variáció már karcsúsított, rendelkezik egy apró megkötővel, vagy az anyag hosszanti bordázásával éri el az alaknyújtó hatást. A kiegészítők is sokat segíthetnek, oversize ruhadarab esetén jöhetnek a hetvenes évek ihlette vastag övek és a karcsúsító kabátok.

Pillanatok alatt nőiessé teszi a megjelenést a kötött ruha

A zsákfazon mellett megjelentek a karcsúsított szabásvonalak, melyek sokkal csinosabbá teszik az összképet. A derékvonalat hangsúlyozó megkötő szépen formálja a sziluettet optikailag. A kötött ruha nagyszerűen mutat csizmával.

A bővebb, oversize fazonok is szóba jöhetnek, ám ha nem szeretnéd, hogy nagyon elrejtse a ruhadarab az alakod, akkor egészítsd ki a szerelésed egy övvel, ez majd a derékra irányítja a figyelmet.

A szvetterruhák jól mutatnak blézerrel, így igazán elegáns lesz az összhatás. Variálhatod magas sarkú csizmával vagy bakanccsal az összeállításod. Ebben az esetben a kiegészítők adják meg a szett hangulatát.

A sportosabb összeállításokban szintén jól mutat a kötött ruha, amit bőrdzsekivel, sportcipővel vagy hernyótalpú csizmával egyaránt variálhatsz.

A hosszú ruháknak sem kell kimaradniuk a felhozatalból, az efféle kreációk remekül összepasszolnak a rövidebb dzsekikkel és a hosszabb kabátokkal. Ha finomabb fonalból készült pulóverruhát választasz, akkor szépen rásimul majd a vonalakra, és nem rejti el a nőies alakot.

 

Kiemelt kép: Valentina Frugiuele / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés