A vastag öv mostanáig a divat mellékszereplője volt csupán, ám a retró trendek jóvoltából végre reflektorfénybe kerül, és nélkülözhetetlen kiegészítővé avanzsál.

hirdetés

Már nyár elején érezni lehetett, hogy a retró trendek hatására kicsit a kiegészítők körül kezdett forogni minden. A bizsu ékszerek után az övek is dobogós helyre léptek a divatban, különösen a szélesebb fajták, melyek szépen kihangsúlyozzák a karcsú derékívet. Ugyanakkor, csalnak is egy picit, hiszen optikailag keskenyítik a derék vonalát.

A vastag öv a retró trendek kedvence

A nyolcvanas-kilencvenes évek irányzatai után, most a hatvanas-hetvenes évek divatja kerül terítékre. Az öv az egyik legfontosabb stílusjegye ennek a sikknek, ami nemcsak ruhán, nadrágon, és szoknyán viselhető, hanem blézerre, kiskabátra, hosszított blúzra is rákerülhet.

Most, amíg tart a nyár, többnyire lengébb öltözékekben gondolkodunk, de a vastag öv azért zseniális kiegészítő, mert még a kánikularuhákhoz is tökéletesen passzol.

Érdemes megfigyelni a színharmóniát, aminek az öv is a része. Bár a ruha mintája dominál, a fekete öv az öltözék legszembetűnőbb darabja: összefogja a derekat és megegyezik a szandál árnyalatával.

Szinte belesimul a ruhába ez a nőies, vastag öv, melynek fehér árnyalata több helyen visszaköszön az öltözéken belül.

A fekete öv úgy is karcsúsít, ha szinte észrevehetetlen eleme a kontrasztos szettnek.

Gyönyörű összeállítás a hetvenes évek stílusában. A seventies bourgeois elnevezésű trend egyik fontos eleme a karcsúsító hatású, vastag öv.

A textilövek elképesztően jól mutatnak az ingruhán.

Ősszel ismét előtérbe kerülnek a maszkulin divatirányzatok, melyek egyik slágerfazonja a magas derekú, lezser kosztümnadrág lesz. Ehhez a fazonhoz remekül passzolnak a dupla övek.

A logós övek még mindig népszerűek.

A vastag öv cseppet sem stílus- és korfüggő.

Ezt az őszre hangoló overallt csodásan feldobja az aranyszínű, fémes elemekkel tarkított öv.

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés