Tombol az oversize divat, így túlnyomórészt lezser, hosszú, túlméretezett fazonokkal lehet találkozni a kínálatban. Emiatt talán könnyebben kikerülnek a látótérből a nőies szabások, pedig karcsúsító kabátok is akadnak szép számmal, melyekben az alacsony termetűek sem tűnnek el.

hirdetés

A bő vonalvezetésű steppelt dzsekik és a hidegre tervezett, bélelt ingek mellett a szövetkabátokra is rányomta bélyegét az oversize trend. Szinte hemzsegnek a kínálatban a lötyögős, terebélyes sziluettű, lábszárig érő verziók, melyek egy bizonyos magasság felett mutatnak jól. Az alacsonyabb termetű nők jószerivel elvesznek bennük, ráadásul az efféle fazonok optikailag szélesebbnek, zömökebbnek mutatják az alakot, ha rövid lábak esetén kitakarják a test nagy részét.

Ám a klasszikus irányvonalnak hála, a nőies, karcsúsított kabátok sem tűntek el a kínálatból, sőt, az egyenes szabású, alaknyújtó változatokból is akadnak olyan kreációk, melyek előnyösen tagolják a testvonalat, és akkor sem nyomják össze az alakot, amennyiben vastag combokkal és széles csípővel találkoznak.

Letisztult, nőies kabátok: karcsúsító és alaknyújtó fazonnal

A visszafogott, már-már minimalista vonalvezetés jellemző ezekre a kabátokra, melyek nemcsak divatosak és szépek, hanem karcsúsító és alaknyújtó hatással is rendelkeznek. Emellett roppant sokoldalúak, hiszen vagány, elegáns, romantikus és retró stílusú öltözékekbe egyaránt belekerülhetnek. A bézs, a fekete, a szürke és fehér variációkkal nem lehet hibázni, biztos, hogy sokféle ruhadarabbal és cipővel kompatibilisek lesznek.

 

Ha nem vagy túl magas, arra ügyelj, hogy a kabát maximum térdig érjen. A lábszárig érő fazonok rövid lábak esetén előnytelenül tagolhatják a test vonalát. A hosszanti, egyenes szabás segíti az alaknyújtó hatást, míg a derékhangsúly nem engedi, hogy eltűnjön az alakod a bélelt kabátkában.

A hatás érdekében az sem mindegy, milyen fazonokkal viseled a középhosszú és derékban megkötős kreációkat. A boka felett libegő nadrágszár, valamint a cipő nagy részét kitakaró, bő, trottyos megoldás sem célravezető, ha optikailag nyújtani és keskenyíteni szeretnéd a sziluetted.

A kettő közötti arany középút lehet a befutó, amit egy rövidebb szabású kabáttal kombinálhatsz az alakjavító hatás érdekében.

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés