Valószínűleg sokan várják már a felmelegedést, ami nem csak leegyszerűsíti majd az öltözködést, hanem egyben az új, sikkes holmik variálásának lehetőségével kecsegtet. Az idei tavaszi-nyári divat nem bízza a véletlenre a nőiesség kifejezését, egy-egy kivágott ruha észbontóan szexivé varázsolja majd a megjelenést.

hirdetés

A rafinált kivágások már korábban is teret hódítottak maguknak, a hírességek imádnak játszadozni a mélyebben szabott dekoltázzsal vagy a vállak szabadon hagyásával. Az idei évben még merészebb vonalat képvisel a tavaszi-nyári trend. Elöl, oldalt, hátul, gyakorlatilag bárhol megvillantja a csinos, női vonalakat.

 

Nehéz megtalálni az arany középutat, hiszen egy lazán szabott darabnál fennáll a veszélye, hogy túlzásba esnek a tervezők. Nem egy és nem kettő óvatlan villantást láthattunk már a vörös szőnyegen, de kíméletlenül sokat mutató szettekből sem volt hiány az elmúlt években. Az utcai divatban éppúgy felütötte a fejét a bőrfelületet szabadon megvillantó trend, ám csak és kizárólag ízléses határokon belül.

Az itt-ott kivágott ruha ilyen nőies formában is megjelenhet: cseppet sem közönséges ez a divat

David Koma tavaszi kollekciója dúskál a merész fazonokban, ennek ellenére kicsit sem lendül át a finomság határán a közönségesség felé, a kollekció maga, és a bemutató egyaránt meghökkentően tökéletesre sikerült.

Az utcai divatban alapvetően hihetetlenül trendi az úszódresszekre hajazó stílus megjelenítése, sokan body helyett a sziluettre feszülő fürdőruhájukat viselik a hétköznapokon, ez pedig megihlette a legendás tervezőt. A kilencvenes években útjára indult athleisure trendet definiálta újra a dizájner, méghozzá roppant nőies és szerethető formában. A sportos és utcai stílust mixelő irányzat eddig is tartalmazott nőies és elegáns elemeket, mint például a búvárruha és úszódressz hatást, de a határo ilyen finom elmosásával még senki nem gondolta újra ezt a sikket.

A kollekció darabjai igencsak merészek, a kivágott szabás és a nőies alakot kiemelő vonalvezetés jellemzi őket. A kreációk között vannak egyszerűbb, hétköznapokon hordható darabok, miközben a csodás estélyi sem maradt ki a repertoárból. A zseniális, irtó szexi ruhák nagy része hajaz a fürdőruhák fazonjára, anyagára.

 

A tollas szegélyek a víz alatti mozgást hivatottak imitálni, miközben az átlátszó, csillogó flitterek a víz gyöngyözését idézik meg. A kivágások a tipikus fürdőruhaíveket követik, a határozott, geometrikus formákat felelevenítő vonalvezetés varázsolja igazán különlegessé a tavaszi David Koma-kollekciót. Az úszóruhák, valamint hétköznapi és estélyi darabok fúziója rendkívül formabontó, brutálisan nőies megjelenést kölcsönöz viselőjének, miközben a tavaszi divat legszexibb elemeit ötvözi.

A bemutató a London Aquatics Centre-ben került megrendezésre, ami még inkább különlegessé varázsolta az egyébként sem mindennapi kollekciót. Az uszodai háttér megteremtésével egy varázsvilág rajzolódott az őrülten dögös ruhák köré.

A hírességek imádják David Koma kreációit, aki egykor Thierry Muglerrel is szorosan együtt dolgozott. Megan Fox, Rita Ora, Jennifer Lopez, valamint Dua Lipa egyaránt szívesen viseli az általa tervezett szereléseket.

 

Taylor Swift a visszafogottabb verziókat kedveli, bár a határozott geometrikus formák ezen a ruhán is visszaköszönnek. Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber egyedi stílusához pedig tökéletesen passzol David Koma merész kreativitása.

A tervező látomásában új értelmet nyer a kivágott ruha, ami inspirációt ad a tavaszi divathoz, melyben igencsak megszaporodnak majd a vállat, hátat, derékvonalat és csípőívet megvillantó részletek.

 

Kiemelt kép: Jeff Spicer/BFC/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés