A kétezres évek elején fellobbant divathullámok közül egyértelműen a ruha és a nadrág kombinációja hatott a legfurcsábbnak. Volt egy időszak, amikor minden trendkövető nő ezt viselte, majd az efféle összeállítások rövid időn belül megkapták a slampos, ízléstelen jelzőt. A tavaszi divat most új köntösbe csomagolva hozza el a népszerű irányzatot.

hirdetés

A húsz évvel ezelőtti divatot a különféle stílusok keverése jellemezte. Simán belefért a sikkbe, ha a melegítőnadrágot tűsarkúval  vagy az elegáns ruhát sportcipővel, esetleg papuccsal viselte az ember. A furcsa divathóbortok egymás mellett futottak fel, és szinte a legőrültebb kombinációkat is elképesztő magabiztossággal tudták viselni a nők.

Ezek közül a legemlékezetesebb a ruha és a nadrág kombinációja. A trend pillanatok alatt fellángolt, és egy darabig óriási lelkesedés övezte. Egykor annyira pörgött, hogy a hírességek még a vörös szőnyeges alkalmakkor is elsütötték.

 

A csinos ruhához legtöbbször trapézfarmer társult, ám a két kreáció együtt, nem nyújtott épp harmonikus látványt. A trend ezek után hamar kifulladt, a különc stílusmixek helyét pedig átvették a letisztult összeállítások.

Pár évvel ezelőtt megpróbálták feléleszteni az elfeledett trendet a tervezők, páran rá is kaptak, ám valódi divatőrület nem lett belőle. Azonban a tavaszi irányzatokkal együtt ez a korábban népszerű stílustrükk is visszatért, most nőiesebb és sikkesebb verzióban, mint korábban.

Újra menő a nadrág és a ruha kombinációja: ez már nem az a slampos trend, ami régen volt

Az említett trend elsőként a Valentino kifutóján bukkan fel. Ebben az esetben cseppet sem tűnik slamposnak a ruha alatt megbúvó nadrág, a színek, fazonok és az anyagok nagyszerűen harmonizálnak egymással. Nagy kedvencünk az arany csillogó nadrág a kivágott estélyivel.

 

A farmerrel sem mutat feltétlenül slamposan, ám ebben az esetben jobb, ha a ruha inkább tunikaként, hosszú ingként funkcionál.

 

A vastagabb anyagú kockás ruhát remekül kiegészíti a nadrág és a garbó. Így csupán egy sikkes, rétegezett szett tárul elénk modern összhatással, melyben szinte keresni kell a nadrágot.

 

Ezt a monokróm összeállítást sem nevezhetjük slamposnak vagy hanyagnak. A színek, fazonok megfelelő kombinációja elegánssá varázsolja a látványt.

 

A bevállalósabbak Hailee Steinfeld merész kombinációját is kipróbálhatják. Az énekesnő a virágos ruháját tette izgalmasabbá egy öltönynadrággal. A szereléssel pedig hatalmas sikert aratott. Egyszerre volt nőies és formabontó.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Mirek Towski, Sylvain Gaboury, Peter White, Pascal Le Segretain, Streetstyleshooters, Christian Vierig, Gareth Cattermole, Karwai Tang / Getty Images.   

  • Megosztás: