A nadrágkosztüm sokáig csak az elegáns stílusban jelent meg, a legtöbb nő általában hivatalos alkalmakra kapta elő a szekrényből. Ám az utóbbi években elmosódtak a határvonalak, az egyes stílusok már nem különülnek el egymástól élesen, így akár hétköznapi megjelenésbe is bekerülhetnek a kétrészes szettek. Ha pedig lazára szeretnéd venni a figurát, akkor még az edzőcipő is belefér.

hirdetés

A hetvenes évek egyik legsikkesebb összeállítása a nőies nadrágkosztüm volt. Fazonok terén a trapéznadrág számított igazán kedvencnek, melynek alakösszenyomó hatását karcsúsított blézerrel ellensúlyozták. Inggel, blúzzal és magas sarkú cipővel kombinálva nem létezett ennél nőiesebb szett. A szűkített derékrész valamint a térdtől kiszélesedő nadrágszár szép homokóra arányokat formált, emiatt igencsak népszerű párosítás volt.

A nadrágkosztüm még a nyolcvanas években is fontos szerepet játszott, bár akkor már a bővebb fazon és az eltúlzott válltömés elterjedése némiképp rombolta a csinos összképet. Manapság már bármelyik korosztály ruhatárába könnyedén beilleszthető, ahogyan a stílusokat is kedvünkre variálhatjuk a cipők, táskák, egyéb kiegészítők megválasztásával.

Tűsarkúval, csizmával és edzőcipővel is jól mutat a sikkes nadrágkosztüm

A nadrágkosztümöt a megszokott formában, elegáns együttesként is viselheted inggel vagy blúzzal kombinálva. Nem fog unalmas hatást kelteni, ha bátran játszadozol a kiegészítőkkel, színekkel. Összeházasíthatsz vidám tónusokat, vagy a klasszikus monokróm szettet lendítheted fel egy élénkebb színfolttal.

 

A nadrágkosztüm manapság már inkább a modern, városi nő egyik alapkelléke, ezért nem maradhatnak ki a felsorolásból az egészen harsány kompozíciók sem. A magenta és a narancssárga keverése szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Rengeteg energia, vidámság van egy efféle összeállításban. Nem muszáj túl erősen megjeleníteni a másik színt, elegendő, ha csupán a kiegészítőkben sejlik fel.

 

A nadrágkosztümöt a kiegészítőkkel teheted a legkönnyebben egyedivé. Ha a tűsarkút edzőcipőre vagy egy divatos derby fazonra cseréled, máris teljesen más hatást kelt az összkép. Egy extrém öv a derékon pedig csak fokozza a vonzó nőiességet.

 

Nem érdemes leragadni a klasszikus szabásoknál. Minden fazon sikkesnek számít, így könnyedén találhatsz az alkatodnak, ízlésednek megfelelő szettet. Az A vonalú nadrággal kiegészített szerelés egyszerre vagány és klasszikus. A minta miatt pedig már nincs is szükség más feltűnő darabra.

 

Ki mondta, hogy az oversize holmik nem lehetnek nőiesek? Ez a túlméretezett blézer nagyszerűen mutat a bővebb szabású nadrággal és a letisztult garbóval. Egy ilyen szettel biztosan nagy sikert aratsz majd az átmeneti szezonban. A csinos magassarkú pedig felteszi az összképre a koronát.

 

A blézernek nem feltétlenül kell hosszúnak lennie. Tavaly berobbantak a kilencvenes évek inspirálta rövid fazonok, idén pedig már a nadrágkosztümöket is elérték. Az ilyen szetteket viselheted önmagában is, sportcipővel és magassarkúval egyaránt menő lesz az összkép.

 

Laza stílusban szintén megállja a helyét a nadrágkosztüm. Válassz hozzá egy apró topot, övtáskát és egy lapos talpú cipőt.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters, Raimonda Kulikauskiene / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés