Akárcsak egy kétrészes szett, az overall is lényegesen megkönnyíti a harmonikus összkép megvalósítását, jó alapot adnak a monokróm öltözködéshez, ugyanakkor leegyszerűsítik a minták viselését.

hirdetés

A kétrészes szett trendje valamikor a hatvanas években kezdett felvirágozni, míg az overall a hetvenes-nyolcvanas évek tájékán alapozta meg törzshelyét a divatban.

Az előbbi annak köszönhette sikerét, hogy praktikusabbnak bizonyult az egybeszabott ruháknál, főleg a szuper kombinálhatósága miatt, hiszen az alsó- és felsőrészt külön-külön, más darabokkal is könnyedén össze lehet boronálni. Az utóbbi pedig azok számára hozott felüdülést, akik annál vagányabb, izgalmasabb összeállításban gondolkodtak, mint amit egy nőies, romantikus egészruha nyújtani tudott akkoriban.

Divatos holmikat vásárolni bárki tud, de az összhang kialakításához nem mindenkinek van érzéke, pláne az élénk színű vagy a mintás fazonok esetében sok hibalehetőséggel kell számolni.

Egy jól szabott két részből álló, nadrágos kombináció éppúgy, ahogy az overall, leegyszerűsítheti az öltözködést azok számára is, akik nem szívesen viselnek egybeszabott ruhát, vagy, mondjuk, biztonsági játékosok.

Extra divatos idén a kétrészes szett és az overall: megkönnyítik a színek, minták viselését

A harmonikus összhangra törekvő biztonsági játékosok gyakran beleragadnak a semleges színek, visszafogott minták kombinálásába, hiszen ezeket könnyű hiba nélkül összepasszítani, így gyakorlatilag nem kell rizikófaktorral számolni.

Ám most, hogy a természet éledezésével egyre inkább megtelik pasztelles, élénk és izgalmas színtónusokkal a divat, illetve begyűrűznek a kínálatba a mintákkal borított kétrészes szettek, érdemes vadabb vizekre evezni a különféle stílusok tengerében, amit úgy is megtehetünk, hogy elkerüljük a viharokat, avagy kicselezzük a buktatókat.

 

Ha nem vagy szoknyás-ruhás típus, egy kétrészes nadrágos szett, ami jól passzol az alakodhoz, tökéletes választás lehet számodra, de egy jól szabott overall ugyancsak jolly joker darabja lehet a ruhatáradnak.

Az efféle összeállítások esetében a cipő kapja a döntő szerepet abban, hogy milyen stílus felé mozdul el az öltözék, a többi kiegészítő pedig megerősítheti a választott irányt.

Akár lezser, nőies, romantikus vagy elegáns megjelenésre vágysz, a harmonikus összhang miatt nem kell aggódnod. A kétrészes szett és az overall előnye, hogy megspórolják nekünk a mit mivel és hogyan dilemmáját, nagyjából egyetlen választással megoldják a teljes öltözéket.

Őrületesen jól mutatnak színes és mintás verzióban, de az esetükben nem kell azon aggódni, hogy giccsbe fordul át az összkép.

Ha eddig nem mertél feltűnő mintákkal vagy élénk színekkel kísérletezni, de vonzanak az izgalmas összeállítások, egy színes nadrágkosztüm, esetleg selyemnadrág és hozzá való ing viselésével vagy egy különlegesebb overall bevetésével rizikómentesen megteheted.

Nem bizonyul majd túl soknak az öltözék, és nem csúszik el apró hibákon a színek és minták összepasszítása, egy pillanat alatt létrejön a stílusos összhang.

Ha retró vonalon mozognál, és nem ódzkodsz a kirívóbb, harsányabb mintázatoktól vagy színárnyalatoktól, akkor is bátran rábízhatod magad egy kétrészes szett összhangjára, amely ellensúlyozza az apróbb részletek eklektikusságát.

Tavasszal és nyáron mindenképp praktikus viselet lehet egy kétrészes szett vagy overall, amellyel színeket, izgalmas stílusjegyeket emelhetsz be az öltözködésedbe anélkül, hogy felmerülnének nagyobb hibalehetőségek.

A visszafogottságról sem muszáj lemondani, akár egy letisztult farmeroverall, esetleg egy szolidabb fekete-fehér, bézs szett is a segítségedre lehet a könnyed mindennapi elegancia kialakításában.

A monokróm fekete öltözék összeállításában ugyancsak segítségedre lehet egy kétrészes összeállítás vagy kezeslábas viselet. Fekete és fekete ruhadarabok között ugyanis lehet árnyalatbeli eltérés, ami nem mutat jól az egy tónusra felépített szettekben.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés