Az overall minden nyáron bekerül ilyen-olyan formában a kínálatba, idén azonban még nagyobb népszerűségnek örvend, ami leginkább változatos fazonjainak köszönhető. Akár hosszú, akár rövid szárakkal szabott, szinte minden testtípusra jut divatos darab.

hirdetés

A hetvenes évek egyik legnépszerűbb darabja volt az overall, ami akkoriban inkább feltűnő eleme volt az öltözéknek. A hippi stílus hatalmas virágokkal, a diszkókorszak pedig csillogó díszítésekkel ruházta fel az efféle kreációkat. Elég csak az ABBA együttes feltűnő kosztümjeire gondolni, bár az utcai divatban kevésbé színpadias módon csapódott le a kezeslábas fazonok irányzata.

A trapéz aljú dresszek mellett a testre feszülő, áttetsző anyagból kreált darabok hódítottak még igazán. Nem sokat bíztak a képzeletre, az egyetlen ok, amiért bekerültek a diszkódivatba, hogy a kor szupermodelljei szinte azonnal rákaptak és előszeretettel népszerűsítették magukon az igencsak kacér darabokat. Az idei nyári divat mindkét variációt felélesztette, de az extravagáns, retró vonalon mozgó overallok együtt futnak a minimalista, utcán is viselhető megoldásokkal.

A sokoldalú alapdarab jó ideig csak a sportos stílusban kapott helyet, ám a felújított fazonok már magassarkúval, elegáns kiegészítőkkel éppúgy megállják a helyüket. Kifejezetten karcsúsító szabásvonalak is akadnak a felhozatalban, hiszen az A vonalú nadrág szépen elrejti a csípő körüli felesleget, illetve a kisebb pocakot. Sok fazont fodrokkal, övvel láttak el a tervezők, melyek kiemelik a vállakat és a derekat, így optikailag sokkal karcsúbbnak tűnik a derékvonal.

Nyáron minden szettben jól mutat a nőies overall: így kombináld

Az overall azon túl, hogy karcsúsíthatja az alakot, roppant praktikus viselet, hiszen megoldja a szekrény előtti toporgás gondját. Bármikor előkapható, amikor úgy érzi az ember lánya, hogy nincs mit felvennie, vagy egyszerűen csak nem akar időt tölteni a különféle ruhaneműk összepasszításával.

Nem kell túlbonyolítani, elég feldobni hozzá néhány kiegészítőt, ráadásul sokféle stílusban megállja a helyét. A változékony időben variálhatod bőrdzsekivel vagy könnyű blézerrel. Érdemes ebben az esetben a kabáthoz igazítani a kiegészítőket.

 

A sportosabb fazonok kedvelőinek szintén tartogat izgalmakat az overalldivat. A szafaristílus idén is megjelenik, a természet színeit felvonultató kreációkat bézzsel, fehérrel és feketével a legkönnyebb vegyíteni. Nyáron lapos talpú espadrille cipővel vagy papuccsal boronálható össze az overall, a tavasszal elterjedt sportcipő helyett..

 

A hetvenes évek kedvenc anyaga sem hiányozhat a divatból. A farmeroverall az egyik legizgalmasabb darab, hiszen egyszerre szexi, modern és merész. Az efféle darabok sokszor A vonalú nadrágszárakkal egészülnek ki, melyek remekül megidézik a hetvenes évek hangulatát, miközben frissé és nőiessé teszik az összképet.

A farmeroverallt szó szerint bármivel viselheted, a hűvösebb időben társíthatsz mellé fazonhoz illő dzsekit, mellényt, illetve mokaszinnal egészítheted ki a szetted. Nyáron pedig különféle kendők, napszemüvegek és papucsok nyújtanak számos lehetőséget arra, hogy még nőiesebbé, játékosabbá és izgalmasabbá tedd az overallal megalapozott öltözékedet.

 

A divat továbbra is az eltérő stílusok vegyítéséről szól, így egy alapvetően lezserebb, szerelőoverallra hajazó fazont is viselhetsz magassarkúval, nőies stílusban. Kedved szerint felhajthatod az ujját vagy a szárát, ebben az esetben inkább a vagány szafarihatás fog érvényesülni. A derékra elhelyezett öv szépen formálja a sziluettet.

 

A zárt overallok mellett megjelentek a szexi, nyitott verziók. Egy pánt nélküli kreáció már inkább az elegáns stílust képviseli.

 

Az overall alja lehet egészen széles is, ez különösen akkor praktikus, ha szeretnéd a derékvonalra terelni a figyelmet. A felsőrész lehet nyitott vagy zárt, nem számít, ám a nagy melegben inkább a pántos verziók fognak hódítani.

 

A jó időben majd előkerülhetnek a rövid fazonok, amiket roppant egyszerű nyárias kalappal, papuccsal vagy szandállal kombinálni.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés