A kantáros nadrág renoméja több sebből vérzik, ám az idei divat végre feledtetni tudja korábbi botladozásait. Ha megfosztjuk az elmúlt években rátapadt sztereotípiáktól, a kertészgatya igenis nőies darab!

hirdetés

A kantáros nadrág a hetvenes években a kisgyerekek és a hippik kedvence volt, majd a nyolcvanas évektől kezdve a hiphop zenei irányzat népszerű divatcuccává avanzsált, és a kilencvenes évek végére szinte észrevétlenül összeforrt a sportos, lezser, hanyag öltözködési stílussal.

Sokáig csak kismamanadrágként emlegették, és mivel a gyermekruházat gyakori eleme volt, érthető módon, a legtöbb nő ódzkodott a viselésétől. 2017-ben azonban újra fellángolt a kertésznadrág őrülete, ez a divathullám pedig már a nőiesebb oldalát is megcsillantotta ennek a sokat megélt kreációnak.

A kantáros nadrág újra divatos: csak nem úgy, ahogy régen

2020-ban végre elmondható a kertészgatyókról, hogy van helyük a nőies öltözékekben, sőt mi több, remekül alkalmazkodnak a most divatos retró stílusmixekhez. Egy picit a hetvenes éveket is megidézik garbóval, kalappal összeboronálva, de a franciás stílus úgyszintén jól áll nekik.

 

A nyolcvanas évek nőies eleganciáját szintén felelevenítheted a kantáros nadrággal, melynek a derékhangsúlyos változatai cseppet sem tömbösítik az alakot. Összeállításunkból megtudhatod, hányféle verzióban viselheted nyárig ezt a népszerű ruhadarabot.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés