A kétezres évek elején szinte hurrikánként söpört végig a kifutón az alacsony derekú nadrág divatja. Szó szerint mindenki ezt a fazont viselte, ami a magasabb derékkal ellátott szabásokat szinte száműzte az üzletekből. A sok nő számára előnytelennek bizonyuló trend pár év után eltűnt, ám nagyon úgy fest, hogy 2021-ben ismét népszerűvé válhat.

hirdetés

Az alacsony derekú nadrág a kilencvenes évek végén bukkant fel, majd az ezredforduló után szinte teljesen kisöpörte a normál fazonú darabokat a kínálatból. A magazinok fényes oldalain mindenki a csípőszabású farmereket viselte, ezért pillanatok alatt fellángolt a népszerűsége.

A pimaszul szexi pantallókból sokszor még a tanga is kivillant. Határozottan ez volt az a trend, amelytől minden anyuka frászt kapott, hiszen a téli hidegben nem volt túl praktikus. Nem tudjuk, hány divatkövető leányzó fázott fel akkoriban, ugyanis a csípőnadrág mellé gyakran rövidre szabott dzsekit viseltek.

A praktikum igencsak háttérbe szorult akkoriban, ezért bő tíz-húsz évvel ezelőtt sok nő flangált kivillanó derékkal az utcán. Természetesen más hátránya is volt a hasvillantó derékmegoldásnak: például nagyon előnytelenül módosította az alakot.

Az alacsony derekú nadrág csak a tökéletes alkattal rendelkező nőknek áll jól, bár a gömbölyded ívű csípőt még ebben az esetben is torzítja. A kistermet szintén gondot okozhat, hiszen összenyomja és rövidebbnek láttatja a lábakat, így optikailag még alacsonyabbnak tűnik a viselője.

Pár éve szerencsére eltűnt a kínálatból, és legtöbbször már csak a divatbalesetek között emlegették a hajdanán trendinek számító alacsony derekú nadrágot. Ismét megjelentek a magasabb derékkal kialakított fazonok, amelyek eltakarják az apró pocakot, és optikailag szépen formálják az alakot.

Újra népszerű az alacsony derekú nadrág

Az előnytelen fazonú farmer láthatóan visszatért, és a tavaszi szezonban újra fellángol a trend. A fiatal modellek természetesen már most rákaptak: Bella Hadid számtalan alkalommal jelent meg a köldöknél elvágott pantallóban.

Természetesen a hasvillantás ebben az esetben szinte elkerülhetetlen. A bloggerek főként kardigánnal és más pulóverekkel kombinálják a retró darabot. A tervezők ezt a nadrágot is újragondolták, és inkább a baggy fazonokat egészítik ki alacsony derékkal. Így kicsit lazább hatást kelt, mint korábban.

 

Az elmúlt évtizedek trendjei közül talán ez a legelőnytelenebb, hiszen nem csak kihangsúlyozza a derékra-csípőre rakódott felesleget, hanem trottyos kialakításával még a lábakat is összenyomja, és könnyű benne megfázni. Lehet vele kísérletezni, ám vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolni a kiválasztott nadrág szabását, mivel nem nehéz vele hibázni.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Theo Wargo, Jerritt Clark, Christian Vierig, Edward Berthelot / Getty Images.   

 

  • Megosztás:
hirdetés