A lenge magas derekú nadrág, ha megfelelő a fazonja, csípőtájékon ápol és eltakar, miközben a derékvonalat látványosan karcsúsítja.

A nyári divat szellős anyagú, A-vonalú és jogger-fazonú kedvenceit érdemes kihasználni, hiszen azon túl, hogy kellemes viseletet nyújtanak, előnyösen formálják az alakot. Az óvatosság azonban nem árt, mert nem minden magas derekú nadrág bánik jótékonyan a sziluettel. Amennyiben túl passzos a fazon, vagy zsebekkel hangsúlyozza a csípőt, a magasított derékszabás inkább az ellenkező optikai hatást éri el, vagyis kihangsúlyozza a kerekded íveket.

A-vonalú, háromnegyedes nadrágok

A háromszög alakzatba foglalható nadrágszabások megbízhatóan karcsúsítanak: a magas derekú, A-vonalban bővülő fazonok most különösen divatosak, ám a bokavillantó megoldások esetében rengeteget nyom a latban, hogy milyen az alapfazon. A háromnegyedes culotte nadrágok hátránya, hogy optikailag rövidítik a lábakat, és ez a hatásuk még szembetűnőbb, ha széles a csípővonal. Trükközni azonban lehet, mert az alakromboló hatásuk könnyen ellensúlyozható, sőt, pozitív irányba fordítható.

Keress olyan fazonkialakításokat, melyek magas derekúak ugyan, de nem tapadnak rá a derék- és csípővonalra. A nadrág mintájával is előcsalogathatod az alaknyújtó hatást, ha például függőleges csíkozású kreációt választasz. Az élére vasalt, vagy a hosszanti élvarrással rendelkező darabok szintén szóba jöhetnek, de az is jó, ha a derékszabás ráncokat képez a lenge anyagú nadrágon. A függőleges irányú vonalak keskenyítik a csípőt, és a karcsúbb derékra terelik a hangsúlyt.

Ettől a kettős hatástól a lábak hosszabbnak tűnnek, de magas talpú vagy magas sarkú cipővel tovább lehet fokozni az elért eredményt. Ha szandált viselsz, fontos, hogy ne legyen vastag pántú, ami szélesíti a bokát, inkább keresztpántos megoldásokat válassz. Amennyiben van egy kis pocakod, viselj kissé lezser felsőt, amelynek csak az elejét tűrd be a nadrágba.

Megkötős, lezser fazonok

A megkötős derékszabás jól ellensúlyozza a szellős fazonok lezserségét, hiszen a test legkarcsúbb pontjára tereli a figyelmet. Az egyenes szabású, az A-vonalú, illetve a jogger-fazonú nadrágok jótékony hatásait használhatod ki a leginkább, amennyiben keskenyíteni szeretnéd a csípővonaladat.

A háromnegyedes nadrágok lábrövidítő tulajdonságait többféle módon eltörölheted a színről: ha van zsebe a nadrágnak, ügyelj rá, hogy ne türemkedjen ki a fazonvonalból, illetve hívd segítségül a hosszanti vonalakat. Az oldalcsíkkal ellátott jogger fazonok trükkösen megnyújtják a sziluettet, így lecsalnak pár centit a csípőből. Az élvarrás és a függőleges csíkozású minta titkos fegyvered lehet ezen a nyáron, hiszen mindkettő divatos, és karcsúsító hatással bír.

Ha szűk felsővel viseled a bő fazonú nadrágot, a V-kivágású, és X-dekoltázsú alaknyújtó felsőket részesítsd előnyben. A most divatos bordázott topok szintén tökéletesek, hiszen függőleges anyagmintával rendelkeznek. Hegyes, vagy keskeny orrú szandállal viseld a bokavillantó nadrágkreációkat, és óvakodj a szélesítő cipőpántoktól.

Képek: Anthropologie.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés