A most divatos szoknyaszabások között rengeteg olyan megoldás akad, mely széles és keskeny csípőn egyaránt jól mutat. Bár sok a midi és maxi fazon, azok is megtalálhatják számításukat, akik nem túl magasak.

Csakúgy, mint a nyári ruhák terén, a szoknyakínálatban is változatos fazonkialakításokkal találkozhatunk. Igaz, hogy idén a térdig és bokáig érő szabások kerülnek reflektorfénybe, az átlagos és alacsonyabb termetű nőknek sem kell aggódniuk, mert nem minden hosszú szoknya előnytelen számukra.

A maxi, a midi és a mini is divatos idén

Az átlapolt, magas derekú, végig gombos darabok trükkösen megnyújtják a sziluettet, keskenyítik a csípőszélességet, és a lábakat is karcsúbbnak mutatják. A térdig érő, A-vonalú fazonok szinte mindenkinek jól állnak, hiszen jótékonyan formálják az alakot.

A magas, húzott derékmegoldások, illetve a rakott, vagy ráncolt anyagok a kis pocakot is diszkréten elfedik, az átlapolt, gombos miniszoknyák pedig azoknak kedveznek, akik nem túl magas növésűek, emiatt a lábaikat is rövidebbnek találják.

A redőzött anyagokon és alaknyújtó fazonokon túl, a szezon kedvenc mintái éppúgy segítségünkre lehetnek az alakformálásban. Az átlós és függőleges csíkozások karcsúsító hatással bírnak, míg a színes, apró mintázatok, és a fodros díszítések nőiesebbé formálják az idomokat. Képgalériánkból megtudhatod, milyen divatos szoknyatípusok passzolnak a leginkább a testalkatodhoz!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés