Az idei kínálatban gyakran felbukkannak olyan retró hangulatú ruhadarabok, melyeknek az oldalán fekete-fehér vagy élénk színsáv található. Szuper divatosak, és még az alakot is megnyújtják!

hirdetés

Azok, akik már a kilencvenes években nyomon követték a divatot, talán még élesen emlékeznek az oldalukon kontrasztos csíkkal ellátott ruhákra. Akkoriban ultramenő volt ez a dizájn, de leginkább csak sportos holmikon volt tetten érhető.

Idén gyakran találkozhatunk az újragondolt változataikkal, melyek túlmutatnak az edzőcuccokon, vagyis többnyire a nőies stílust képviselik. Szivarnadrágokra, szoknyákra és retró felsőkre, ruhákra is felkerült a jellegzetes színsáv, melyet díszítésnek szántak ugyan, ám alaknyújtó trükként éppúgy jól funkcionál.

Különösen a fekete-fehér csíkok csalnak hozzá pár centit a magassághoz azzal, hogy optikailag keskenyítik a sziluettet. A szűk és A-vonalú fazonokon egyaránt jól működik ez a kis turpisság, hiszen a függőleges vonal felfelé vezeti a tekintetet, így egy nadrág vagy szoknya esetében hosszabbnak láttatja a lábakat.

Ehhez persze, fontos az öltözék színharmóniája, például monokróm szetteken ezerszer hatékonyabbnak tűnnek az alaknyújtó csíkok.

Lesd el a trükköket, hogy fordíthatod az alkatod javára ezt a trendet!

Az elegánsabb munkahelyi öltözékekbe is könnyedén beültethető.

A díszítőcsík árnyalata remek alapot adhat a színblokkos öltözékhez.

Ez az öltözék sok szempontból rosszul tagolja az alakot, ám a nadrág oldalára varrt díszítőcsík némiképp ellensúlyozza az alakösszenyomó hatását.

A monokróm szett szürkeségét csak a függőleges sárga színsáv töri meg.

A pöttyös minta szélesítő hatását teljesen semlegesíti a hosszanti, fekete színsáv.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

 

 

  • Megosztás:
hirdetés