Olyan rövidnadrágokat mutatunk, melyek nemcsak nyaraláskor, a vízparton jöhetnek szóba, ráadásul alakjavító tulajdonságokkal bírnak. Úgy csinosak, hogy mellőzik a kihívó villantásokat.

A rövidnadrágok terén idén nagyon sokrétű a kínálat, ami sokak számára megnehezíti a fazonválasztást. A falatnyi daraboktól kezdve a térdig érő bermudanadrágokig, szinte minden divatosnak számít a szezonban, ám ha valaki igazán szemfüles, könnyen ráakadhat a nőies fazonokra.

Ha karcsúsító szabásokra vadászol egyetlen szempontot érdemes figyelembe venned: azok a sziluettek formálják előnyösen az alakot, melyek körvonala könnyedén belefoglalható egy képzeletbeli háromszögbe. A magasított, húzott derekú, A-vonalú rövidnadrágok pont ilyenek, és a legtöbb nyári kollekcióban fellelhetőek.

A köldökig érő, megkötővel összehúzható, úgynevezett paperbag fazonok optikailag keskenyítik a felsőtest vonalát, karcsú derékívet rajzolnak, és elfedik a párnás hasat. A fokozatosan bővülő, A-vonalú nadrágszárak elcsalnak pár centit a csípőméretből, és vékonyabbnak mutatják a combokat.

Az már csak hab a tortán, hogy ez a nadrágszabás rendkívül nőies és elegáns, ám lezser szettekbe éppúgy beültethető. Az alábbi rövidnadrágok sokoldalúan kihasználhatóak, hiszen a nőies, a szafari és a retró stílusokkal egyaránt jó barátságot ápolnak.

 

Kiemelt kép: Robert Marquardt/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés